MEĐUGORJESVJEDOČANSTVA

“Čudo od djeteta”: Nakon hodočašća u Međugorje događaju se neobjašnjivi događaji

Gospodin želi svetost za svakoga od nas, pa i za malene, a priča koju ćemo vam ispričati kreće od trogodišnje djevojčice oko koje su se nakon povratka sa hodočašća iz Međugorje počela događati čuda.

Ovo je jedna od priča koje pokreću i tjeraju na razmišljanje u isto vrijeme. Mnogi će pomisliti: “Ali ona je samo djevojčica”… da, ali posebna djevojčica. Djevojčica koja je sa samo 3 godine polako vidjela kako se ostvaruje plan koji je Bog imao za nju i sve se promijenilo nakon njenog hodočašća u Međugorje. Mnogima je poznata i kao “čudo od djeteta”. Audrey Marie Santo, djevojčica, sa samo 3 godine, pretrpjela je ozbiljno oštećenje mozga nakon nesreće. Bio je 9. kolovoza 1987. kada se djevojčica igrala vani na prilazu sa svojim 4-godišnjim bratom. iznenada, majka djece vidi samo četverogodišnjakinju kako se vraća u kuću, ali ne i Audrey. Uplašena time, odlazi iz kuće, zajedno s drugim dvanaestogodišnjim sinom, u potragu za djevojčicom.

Djevojčica je pronađena licem prema dolje u bazenu u dvorištu svoje bake. Stariji brat zaronio je u vodu, oživio Audrey i odvezao je u bolnicu. Djevojčica je tamo ostala puna 3 tjedna, u komi, ne dajući znakove života osim pomicanja očiju i prstića. Liječnici nisu mogli ništa učiniti: djevojčica se više nikada neće vratiti na staro stanje i zbog toga su roditeljima savjetovali da je prebace u ustanovu gdje će se o njoj brinuti 24 sata dnevno. No obitelj se složila samo u jednom: Audrey se morala vratiti kući, a ne u ustanovu, što je učinila tek u studenom, 4 mjeseca nakon tragične nesreće. Teret je bio prevelik i prvi je pokleknuo otac djevojčice koji je odlučio ostaviti obitelj i svoju djevojčicu u tim uvjetima. Audrey treba stalnu njegu i, osim njezine obitelji, tu je i tim medicinskih sestara koje osigurava Komisija za slijepe Massachusettsa, koje se naizmjenice brinu o njoj.

Put nade u Međugorje

No, unatoč svemu, nada za Audreynu katoličku obitelj ne jenjava. Odluka o hodočašću, samo godinu dana nakon te strašne nesreće, čini se kao luda odluka. Ali odluka da je odvede u Međugorje ne mijenja se. Zamoran put, da, i skup.

Ali Audreyna majka uvijek je bila snažna žena i čvrsto vjeruje da je Kraljica mira mogla izliječiti njezinu djevojčicu. Iz tog je razloga ponijela i sandale kako bi ih mogla obuti na djevojčicu i vidjeti kako hoda kao i svi ostali. Prilikom ukazanja Djevice, djevojčica je bila prisutna i, kako kaže njezina majka, pri punoj svijesti, toliko da ju je vidjela kako glavom nudi gestu “da”. Međutim, nešto se iznenada mijenja: Audrey ima srčani zastoj. Svi su se vratili u Sjedinjene Države duboko uznemireni, ali s vjerom koja i dalje ne napušta srce majke Linde. Nakon njihova povratka iz Međugorja ne dolazi do željenog ozdravljenja, Bog je imao drugi plan, počinju se događati nevjerojatni događaji, neobjašnjiva čuda, kako u Audreynoj spavaćoj sobi tako iu kući: riječ je o čudesnim ozdravljenjima, izvješćima o bilokaciji, miris ruža i senzacionalna duhovna obraćenja. Nakon Međugorja događaju se nebrojena čuda.

Tri medicinske sestre koje se brinu za Audrey (koje su pripadale različitim vjerama) prelaze na katoličanstvo. Bezbroj drugih hodočasnika, svećenika, časnih sestara, liječnika i skeptika dotaknuo je Bog preko ove djevojčice.

Pronosi se glas o čudima koja se događaju u kući djevojčice i mnogi ljudi dolaze ovamo moliti se uz postelju djevojčice. Sve dok malena Audrey nije preminula zbog kardio-respiratornog zatajenja 14. travnja 2007., okružena svojim najdražima, u svom domu.

Ali što je o svemu tome rekla Crkva? Godine 1999. biskup od Worcestera objavio je svoje preliminarne nalaze o slučaju: “Najjasniji dokaz Božje prisutnosti u domu obitelji Santo je obiteljska briga za Audrey” – izjavio je. Što se tiče čuda, istaknuo je kako je trebalo pričekati rezultate komisije koja analizira slučaj.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er