VJERA I DUHOVNOST

Čudesna tajna svetog Josipa: Evo zašto ga u molitvi litanija zovemo “strahom zlih duhova”

Misionari, egzorcisti i sotonisti potvrđuju čudesnu moć svetog Josipa

Kad recitiraju Litanije svetog Josipa, mnogi se iznenade kad ugledaju zaziv koji kaže: “Sveti Josipe, strahu zlih duhova, moli za nas.”

Zašto taj naslov znači?

Zagovor svetog Josipa protiv demona nije dokumentiran, ali je velikim dijelom dokazan iskustvom.

Primjerice, u knjizi Pođite k Josipu, našem nesmrtnom zaštitniku“ s početka 20. stoljeća, autor daje kratki sažetak kako su se misionari pozivali na njegov zagovor da bi istjerali demonske utjecaje.

Sveti pisci slažu se govoreći da je zagovor svetog Josipa učinkovito sredstvo za rušenje sotonske tiranije i širenje kraljevstva Isusa Krista. Doista, ovu činjenicu potkrepljuju brojni dokazi čiji je rezultat da se sveta Crkva odlučila za naziv svetog Josipa: Strah zlih duhova. Misionari u poganskim zemljama jednoglasno priznaju pomoć koju su u tom smislu dobili od svetog Josipa, piše Aleteia

Fr. Donald Calloway potvrđuje ovu povezanost pokazujući kako je sveti Josip imao ključnu ulogu u životu Bl. Bartola Longa , bivši sotonističkog svećenika. Calloway u članku za FOCUS piše da je on: “bio vrlo predan svetom Josipu, molio mu se svaki dan i posebno je volio njegov naslov “Strah demona”. Bartolo je imao tako veliku ljubav prema svetom Josipu da je svima rekao da odu k Josipu u njihovoj borbi protiv iskušenja bilo koje vrste.”

Izvještava da je Longo rekao: “Veliki je blagoslov za duše biti pod zaštitom sveca čije ime tjera demone da drhte i bježe .”

Prema egzorcistu mons. Stephen J. Rossetti, sveti Josip pokazao se kao snažan pomoćnik u njegovoj službi, kako napominje u svom Egzorcističkom dnevniku.

Ako tražite sveca koji će vam pomoći srušiti demonski utjecaj, idite k svetom Josipu, piše egzorcist  prepričavajući jedan događaj:

“Tijekom jedne sesije egzorcizma, dok se zlo u potpunosti manifestiralo, zazivao sam svetog Josipa. Demoni su mahnito vikali: “Ne. Ne on. Stani!” Pritiskajući ih, naš se tim molio iznova i iznova i iznova, “Sveti Josipe, moli za nas. Sveti Josip je istjerao demone.” Ova pogođena osoba postigla je značajan napredak posljednjih dana i život joj se gotovo vratio u normalu s manje demonskih simptoma.”

“Mnogi ljudi o svetom Josipu misle kao o ljubaznom, pobožnom starcu koji se brinuo za Isusa i Mariju. To je istina. Ali on je istinski otac, snažan u vjeri i branitelj obitelji. Časna Majka Marija od Agrede u svom poznatom djelu, Mistični Božji grad , rekla je da mu je Bog dao  povlastice, uključujući ” užas demona samo na njegovo spominjanje”, dodaje.

Kako je rekao vlč. Calloway: “Nakon Djevice Marije demoni se boje Svetog Josipa više nego bilo kojeg drugog sveca.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er