SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Čudesna i znanstveno neobjašnjiva ozdravljenja koja se pripisuju Gospi u Fatimi

Ukazanja Djevice u Fatimi, koja su započela 13. svibnja 1917., završila su 13. listopada iste godine, poznatim čudom sunca, odnosno rotacijom sunčevog diska desetak minuta ispred nad 50 000 ljudi. Tijekom tog vremena dogodila su se neobjašnjiva ozdravljenja koja se pripisuju Gospi u Fatimi

Ali to nije bilo jedino čudo koje se dogodilo u Cova da Iria, mjestu Fatima gdje su se dogodila ukazanja. Sjećamo se nekih od najznačajnijih, uključujući i neka neobjašnjiva iscjeljenja koja se pripisuju danas nepoznatim izvorima vode Fatime.

Čudesno ozdravljenja od raka pluća

Gospođa Assunta da Lanca Palma, tridesetšestogodišnjakinja iz Almondovara, počela je imati problema s jetrom 1925., s nizom grčeva i žutice. Godine 1935. pojavili su se ozbiljniji simptomi, naime otkrivena je cista na desnom plućnom krilu i spondilitis na četvrtom i petom kralješku, što je rezultiralo stalnim bolovima. Iako se Assunta nastavila nastavila liječiti, 1941. je imala još težu krizu, i pala je u hemoptizu, krvareći iz dišnog sustava. Svi su mislili da je na samrti i da joj se udijele sakramenti. Usprkos svom stanju, žena izražava želju da u svibnju sudjeluje na biskupijskom hodočašću u Fatimu, snažno se pouzdajući u Gospu.

Na kanonskom suđenju pripovijeda kako je došlo do njegovog ozdravljenja: «primivši blagoslov Presvetim sakramentom, koji je podijelio biskup Leire, osjetila sam kao da je strujni udar prošao kroz moje tijelo i sve su boli nestale, skočila sam mašući rukama». Tijekom povratka, hodočasnički liječnik je izjavio da je njezino zdravstveno stanje izvrsno.

Marijina intervencija ostavlja ga neozlijeđenog nakon teške nesreće

Iz izvještaja dr. Agacia da Silve Ribeira: «Bilo je to navečer 9. ožujka 1926.; Vozio sam motocikl velikom brzinom kad mi je pukla guma kotača. U strašnom padu slomio sam nogu, ključnu kost, metakarpalnu kost i imao druge razderotine i modrice. Pomislio sam na ženu i djecu koji su me čekali: bio sam blizu kuće tristo-četiristo metara dalje. Zazivao sam Gospu Fatimsku i čekao smrt. Ali vidio sam da je bistrina uma ostala netaknuta; Molio sam Djevicu da me spasi. Moja supruga, obaviještena o nesreći, otrčala je i puna povjerenja kleknula na cestu i molila Djevicu Fatimsku da mi pomogne.

Kad je stigla s nekim prijateljima, prevezli su me u strašnim bolovima u bolnicu na Sveučilištu u Coimbri. Ondje sam se liječio i na veliko iznenađenje moje i svih mojih kolega, nisam imao temperaturu i nije bilo ni najmanje infekcije. Iskreno, ova se činjenica ne može objasniti pred znanošću; Ne mogu a da to ne nazovem čudom! Ja, koji sam mislio da sam sretan ako mogu spasiti svoj život, čak i bez noge, umjesto toga vidim se živ i zdrav, sa svojom nogom, bez šepanja, bez imalo srama. Apsolutno sam uvjeren da me samo intervencija Gospe Fatimske spasila.”

Oporavljena od tifusa

Carmina da Conceiçao, 17-godišnja djevojka iz Lisabona, boluje od vrlo ozbiljnog oblika tifusa koji ju je držao prikovanu za krevet 5 mjeseci i uzrokuje jaku raširenu bol. Stručnjaci više ne polažu nadu u oporavak. Međutim, neočekivano, Carmina odluči u svom srcu otići u Fatimu, nadajući se Gospinom zagovoru. S majkom su u lipnju 1931. godine sa stolicom-krevetom otišle na hodočašće u Fatimu. Tijekom putovanja hemoptiza se ponovila.

Jednom u Fatimi djevojka je hospitalizirana i primila je blagoslov sljedeći dan. Ništa se još ne događa i Carmina je, razgovarajući sa svećenikom, spremna prihvatiti što god je volja Božja i Marijina. Odjednom ima sveprisutan osjećaj topline. Ustajući, ona viče o čudu, a mnogi dotrče radujući se čudu. Liječnik Pereira, koji se prije nekoliko sati uvjerio u njezino teško zdravstveno stanje, kaže: «To je pravo čudo; bolesna žena koja je ovamo došla na nosilima, sada se vraća sama hodajući.” O događaju se sastavlja zapisnik. Carmina se vraća kući potpuno izliječena.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er