VJERA I DUHOVNOST

Čuda koja su prethodila beatifikaciji svete Male Terezije

Svetu Tereziju iz Lisieuxa papa Pio XI proglasio je blaženom 29. travnja 1923. godine. Ubrzo nakon njezine smrti 1897. Čuda koja su prethodila beatifikaciji svete Male Terezije:

Izvanredna priča ove francuske karmelićanke, sv. Terezije iz Lisieuxa, počela se širiti kao šumski požar. Njezina autobiografija, Priča o duši, odmah je postala hit, nedugo prije nego što su ljudi počeli tražiti njezin zagovor. Njezin proces kanonizacije bio je otvoren već 1914. i izvještaji o čudima počeli su pristizati u vatikanske urede. Konkretno, potvrđena su dva čuda koja su joj otvorila put do proglašenja blaženom 1923. godine, u godini kada će navršiti 50 godina. Prema Društvu Mali cvijet, “Crkva je 1923. odobrila dva spontana izlječenja koja su bila medicinski neobjašnjiva.

Sestra Louise od St. Germaina izliječena je od čira na želucu koji je imala između 1913. i 1916. godine. Drugo izlječenje uključivalo je Charlesa Annea, 23-godišnjeg sjemeništarca koji je umirao od uznapredovale tuberkuloze. One noći kada je mislio da umire, Charles se molio sv. Tereziji. Nakon toga je liječnik koji ga je pregledao posvjedočio: ‘Uništena i opustošena pluća zamijenjena su novim plućima koja obavljaju svoje normalne funkcije i spremaju se oživjeti cijeli organizam. ”

Papa Pio XI. naknadno je 29. travnja 1923. beatificirao Tereziju iz Lisieuxa. Bile su potrebne samo dvije godine da se potvrde još dva čuda koja su dovela do njezine kanonizacije 17. svibnja 1925. godine.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er