VJERA I DUHOVNOST

Časna sestra otkriva kako se boriti protiv moći tame

Majka Adela Galindo, časna sestra rodom iz Nikaragve i utemeljiteljica Služavki Probodenih Srca Isusova i Marijina, održala je završni govor na 10. Nacionalnom euharistijskom kongresu 21. srpnja 2024.

Ovogodišnji nacionalni euharistijski kongres bio je prvi kongres održan nakon 80 godina. Njegova je svrha ponuditi euharistijsko oživljavanje i obnoviti pobožnost prema Crkvi. Istaknula je značaj kongresa, istaknuvši: „Došlo je vrijeme, ne samo za završetak euharistijskog kongresa, nego i da plodovi kongresa postanu čvrsti, čvrsti, postojani i vidljivi. Moraju biti vidljivi da bi ljudi povjerovali.” Majka Galindo osnovala je “Apostole probodenih srdaca”, ogranak Obitelji probodenih srdaca. Okupljajući redovnice, braću, svećenike i apostole laike, ističe se dvojezičnom prirodom i predanošću vjeri.

Obraćajući se oštroj stvarnosti zla u svijetu, Majka Galindo je prenijela poruku koja je duboko odjeknula u njezinoj publici. “Dat ću vam savjet kako da ga vežeš: upotrijebi svoju krunicu – zadavi ga! Naš Gospodin Isus je uzdignut kao naš Gospodar povijesti,” rekla je. “Njezine su riječi naglasile duboku učinkovitost duhovnih alata u borbi protiv tame.” Majka Galindo ima magisterij iz teologije i dva doktorata Honoris Causa. Osim toga, proglašena je Gospođom Svetog groba i primila je brojna priznanja, uključujući prestižnu nagradu Saint Vincent de Paul (Sv. Vinsko Paulski). Poznata po svojim iznimnim evangelizacijskim sposobnostima, Majka Galindo nadahnjuje bezbrojne pojedince svojim navještajem Božje riječi.

U svojim završnim riječima, Majka Galindo uokvirila je zaključak Kongresa kao početak novog poglavlja u životu Crkve i života njezinih članova. Potaknula je sve da prihvate svoje uloge marijanskih misionara Euharistije, crpeći nadahnuće iz Marijine otvorenosti Božjoj riječi.

„Isus je svjetlo svijeta i neće nas ostaviti u tami. Gospa, preko koje je Bog uveo čovjeka u povijest, pjeva svoj Magnificat, pjesmu velikih stvari koje je Bog učinio za nju, za svoju osobnu povijest, ali i za povijest Njegovog naroda svih naraštaja. ,” rekla je. Vidljivo dirnuta u svojoj završnoj riječi, majka Adela je potaknula nazočne da se vrate u svoje župe kao „vitezovi i dame Bezgrešne“, predani svom poslanju nositelja Euharistije.

Molila ih je da svijetu objave: “Evo Jaganjca Božjega!” i da ostanu postojani u svojoj ljubavi i odanosti. “Neka vas Gospodin blagoslovi”, zaključila je.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er