CRKVA

Carlo Acutis biti će proglašen svetim nakon drugog priznatog čuda po njegovu zagovoru

Izjava vatikanskog Dikasterija za kauze svetaca od 23. svibnja 2024. objavila je da se još jedno čudo pripisuje zagovoru Carla Acutisa (1991.-2006.), što znači da će on biti proglašen svetim.

Čudo je uključivalo iscjeljenje mlade žene, 21, iz Kostarike, koja studira u Firenci, Italija, koja je pala s bicikla u srpnju 2022. Zadobila je tešku ozljedu glave. Odvedena je u bolnicu, gdje joj je lubanja otvorena kako bi se smanjio pritisak na mozak, no njezina je situacija bila kritična. Nesreća se dogodila 2. srpnja 2022., a kolegica djevojčine majke odmah se počela moliti bl. Carlu. Šest dana kasnije, majka je otišla u Asiz pomoliti se na grobu blaženog Carla. Istog dana djevojčica je počela samostalno disati. U roku od 10 dana, otpuštena je s JIL-a; sljedećih mjesec dana otpuštena je s rehabilitacije nakon samo tjedan dana, zbog oporavka, piše Aleteia.

Osim blaženog Carla, drugi će biti proglašeni svetima, uključujući kanadsku časnu sestru blaženu Marie-Léonie Paradis, utemeljiteljicu Malih sestara Svete obitelji, i blaženu Elenu Guerra, poznatu kao apostolica Duha Svetoga. Uključen je i blaženi Giuseppe Allamano. Bilješka biskupa Asiza, Domenica Sorrentina, bilježi radost Crkve: Crkva Asiza je u slavlju.

Slava Gospodinu koji čini velika djela da potakne naš polet u kršćanskoj vjernosti i naviještanju Evanđelja. Hvala i Svetom Ocu koji prati Božje djelo.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er