HERCEGOVINAOSTALOVIJESTI

Branitelji – pokretači poljoprivredno gospodarskog razvoja u Hercegovini

Kandidati s XI. Izborne liste HDZ za Sabor RH predvođeni nositeljicom liste Zdravkom Bušić obišli su polja rajčice i paprike na području Mostarskog blata – projekt koji su prije tri godine pokrenuli braniteljske udruge iz Zapadne Hercegovine u suradnji s Podravkom, najvećom hrvatskom prehrambenom kompanijom.

“Prije nepunih mjesec dana položen je kamen temeljac za buduću tvornicu za preradu voća i povrća što nas sve skupa ispunja osjećajem ponosa i zadovoljstva te pokazuje da smo bili na dobrom putu – rekao je Mile Pušić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana HR HB Mostar koji je izaslanstvo HDZ-a upoznao o budućim planovima.

“Prošle godine proizveli smo oko 1.000 tona rajčice i postali smo najveći proizvođač rajčice u BiH i izvoznik iz BiH. Ove godine planiramo proizvesti oko 1.500 tona rajčice i oko 700 tona paprika”. Pušić je zahvalio Vladi Republike Hrvatske na čelu sa premijerom Plenkoviću na kontinuiranoj i snažnoj potpori ovom, za Hrvate u BiH, strateškom projektu koji će pomoći brojnim obiteljima, od Posavine, preko Središnje Bosne do Hercegovine.

Vezani članci

Nositeljica liste Zdravka Bušić poručila je kako su još jedanput branitelji pokazali kako znaju i mogu pokrenuti razvoj svojih sredina ako imaju kvalitetnu potporu institucija. “Divno je vidjeti ova obrađena polja. Organizirali ste se, zasukali rukave i ove zapuštene oranice pretvorili ste u plodnu zemlju. To samo pokazuje kako naši ljudi hoće i žele raditi. Na nama političarima je stvarati uvjete i pretpostavke za daljnji rast. Posebice su važna ulaganja u poljoprivredu koja u cijeloj BiH može i treba biti kotač ukupnog razvoja zemlje i ostanka na ovim našim prostorima. Stoga i dalje možete računati na našu punu potporu“, poručila je Bušić.

Podsjećamo kako su početkom lipnja ove godine, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH dr. Dragan Čović položili kamen temeljac za izgradnju tvornice za preradu voća i povrća.

Izaslanstvo je posjetilo i župu Kruševo, pored Mostara gdje su se susreli sa župnikom don Ljubom Planinićem, te su obišli crkvu sv. Ilije proroka, Glazbenu školu koja djeluje pri župi te nekropolu stećaka.

brotnjo.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er