CRKVASVIJET

Biskup priznao novo euharistijsko čudo – Ista krvna grupa je pronađena u Lancianu i na Torinskom platnu

Biskup Walter Guillén Soto priznao je novo euharistijsko čudo koje se dogodilo 2022. u ruralnoj zajednici u kojoj nije bilo svećenika.

El Espinal je mala ruralna župa od oko 60 obitelji koje žive raštrkane u brdima u blizini grada San Juana. Nema stalnog svećenika koji bi ondje služio svakodnevno. Izvanredni službenik svete pričesti, José Elmer Benítez Machado, ondje vodi redovite službe. U četvrtak, 9. lipnja 2022. u Svetohraništu je primijetio nešto neobično.

Prema CNA, oko 15 obitelji prisustvovalo je redovitoj molitvi četvrtkom. U pet sati poslijepodne započela je Liturgija riječi i obred svete pričesti. Kad je José Machado otvorio svetohranište, ugledao je nešto što je izgledalo kao krvave mrlje na korporalu, koji je bio omotan oko drvenog ciborija s Presvetim Sakramentom. “Kad sam otvorio tabernakul (…) vidio sam taj nevjerojatan i čudesan Božji dar za Crkvu, za Honduras, recimo, za cijeli svijet”, rekao je za HCH. “Jer kad sam to vidio, osjetio sam radost u srcu.” “Bio sam zadivljen”, rekao je u intervjuu za EWTN News.

“Moja prva misao bila je: ‘Ovo je Krv Kristova.’” Svladao je svoje emocije i dovršio obred. Kada je završio, upitao je okupljene je li netko vidio kako prokišnjava krov kapele, misleći da je možda mrlja od vode. Kad su svi to zanijekali, rekao im je što je vidio. Okupljeni su bili uvjereni da je riječ o čudu.

Misionari Presvetog Srca koji su nedavno služili u selu, stigli su u kapelu iz San Juana. Vidjeli su što se dogodilo, razgovarali sa svjedocima i uzeli kaplar i zatvorili ga u zapečaćenu posudu. Odnijeli su ga biskupu Walteru Guillénu Sotu, ordinariju biskupije Gracias u Hondurasu. Ponašao se vrlo oprezno. “Nisam toliko sklon naivnom vjerovanju. Logika nas čini razboritima u smislu da vjerujemo stvarima, a da ih ne prebiramo i ne analiziramo”, rekao je za EWTN News.

Krajem listopada 2022. materijal je pregledan od strane sudskog vještaka i vještaka toksikologije. Testovi su isključili da su mrlje drvena smola s ciborija ili krv životinja. Također su pokazali da mrlja nije pigment ili druga tvar. Utvrđeno je da na materijalu nema gljivica, plijesni i kontaminacije, unatoč vremenu koje je prošlo od otkrivanja mrlje. Umjesto toga, testovi su pokazali da su mrlje na korporalu doista krv. “Uistinu, to je ljudska krv. […] Krvna grupa je AB+, što je krvna grupa svih euharistijskih čuda.” Ista krvna grupa je pronađena, primjerice, tijekom pregleda čuda iz Lanciana i Torinskog platna.

Biskup Walter Guillen Soto objavio je rezultate studije i priznao da su rezultati ljudski neobjašnjivi. On je rekao: Mislim da ovaj izniman, vidljiv, opipljiv, zamjetan, provjerljiv znak ovog očitovanja krvi Gospodnje u opskurnoj zajednici usred najekstremnije ruralnosti naše poljoprivredne sredine govori puno u ovom vremenu. Naglasio je kako je jedinstveno što je Isus to čudo pokazao ne kleriku ili redovniku, nego laiku. Nazvao je to “čudom sabornosti”. “Vrijeme je laika”, rekao je biskup.

„Vjera laika je ta koja je održala živom životnu snagu Crkve u ovim krajevima svijeta. Za mene i za svećenstvo biskupije to je bio poziv na obraćenje prepoznati Božji poziv u glasu laika.” Na pitanje o značenju čuda, vlč. Sotelo je rekao: “Svaka će osoba protumačiti ovaj događaj na svoj način. Mislim da je to poziv na obraćenje.” Sav materijal predan je Vatikanu na konačnu provjeru euharistijskog čuda.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er