VJERA I DUHOVNOST

Ovo su tri potoka koja teku iz Isusova Presvetog Srca na cijelo čovječanstvo

Sv. Margareta Marija Alacoque zamislila je tri duhovne struje koje teku izravno iz Presvetog Srca Isusova na cijelo čovječanstvo. Mnogi katolici poznaju sv. Margarete Marije Alacoque i privatnih otkrivenja koje je imala o Isusu i pobožnosti Presvetoga Srca želio je da ona proširi po cijelom svijetu.

Bila je sveta i pobožna žena koja je svoj život živjela blizu Srca Isusova, pomno slušajući njegov glas. U jednom od svojih pisama, koje je predstavio Crkveni ured za čitanje, ona objašnjava da je “Presveto Srce nepresušan izvor i njegova jedina želja je izliti se u srca poniznih kako bi ih oslobodila i pripremila da vode živi u skladu sa svojim dobrim zadovoljstvom.” Zatim dodaje: “Iz ovog božanskog srca tri potoka teku beskrajno.”

1 Milost za grešnike

“Prvi je potok milosrđa za grešnike; on ulijeva u njihova srca osjećaje kajanja i pokajanja.”

2 Milosrđe

“Druga je struja milosrđa, koja pomaže svima u potrebi, a posebno pomaže onima koji traže savršenstvo da pronađu način da prevladaju svoje poteškoće.”

3 Ljubav i Svjetlo

“Iz treće struje teku ljubav i svjetlost za dobrobit njegovih prijatelja koji su postigli savršenstvo; njih on želi ujediniti sa sobom kako bi mogli dijeliti njegovo znanje i zapovijedi i, na svoje individualne načine, potpuno se posvetiti promicanju njegove slave “

Na ovaj način, “Ovo božansko srce je ponor svih blagoslova, i u njega bi siromasi trebali potopiti sve svoje potrebe. To je ponor radosti u koji svi možemo uroniti svoje tuge. To je ponor poniznosti kojoj se treba suprotstaviti naša ludost, ponor milosrđa za nesretnike, ponor ljubavi za svaku našu potrebu.”

Svi možemo požnjeti mnoge blagoslove ako se okrenemo Isusovom Presvetom Srcu i dopustimo njegovoj ljubavi da teče u naše živote.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er