MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

4 moćna sveca za 4 očajne situacije i molitve za njihov zagovor

Ovi sveci su moćna zagovornici kada vam je Bog najviše potreban. Bog će često dopustiti da teška kušnja pogodi nas ili nekoga koga volimo. Nije uvijek lako podnijeti i razlozi zašto Bog dopušta takvu patnju nisu odmah poznati. Međutim, jedno je sigurno, Bog želi da mu se obratimo tijekom ovih intenzivnih kušnji i da se oslanjamo na njegovu brigu providnosti da nam pomogne ublažiti patnju.

Jedan od načina da zazovemo Božju pomoć je da to učinimo po zagovoru svetaca. Ovi sveti muškarci i žene tamo su s Bogom na nebu i mogu predstaviti naš očajnički slučaj Bogu na način koji ga dirne u srce. Mnogi od ovih svetaca dokazano su moćni zagovornici, osiguravajući čudesna ozdravljenja i intervencije koje mogu zauvijek promijeniti nečiji život. Iako nam nije zajamčeno čudo svaki put kada se molimo svecima, oni će osigurati odgovor od Boga na naše molbe i prenijeti nam ga. Možda nam se odgovor neće uvijek svidjeti, ali Bog će uvijek koristiti ove svece kao instrumente svoje ljubavi i milosrđa.

Evo četiri moćna sveca koji su dobro poznati zagovornici za četiri očajne situacije: rak, problematične brakove, nezaposlenost i sve ostale beznadne uzroke!

Rak

Jedan svetac koji je poznat po svom moćnom zagovoru i ozdravljenju oboljelih od raka je sveti Peregrin. Talijanski svetac iz 14. stoljeća. Sv. Peregrin patio je od kancerogene infekcije na nozi, koja je čudesno izliječena za njegova života. Nakon njegove smrti Peregrin je postao poznat kao zaštitnik pacijenata oboljelih od raka i njegovom zagovoru pripisana su bezbrojna čuda.

O veliki sveti Peregrine, nazvan si “Moćni”, “Čudotvorac” zbog brojnih čuda koja si postigao od Boga za one koji su ti se obratili. Toliko si godina u vlastitom tijelu nosio ovu kancerogenu bolest koja uništava samu srž našeg bića, i koji si pribjegao izvoru sve milosti kada ljudska snaga nije mogla više učiniti. Bio si obdaren vizijom Isusa koji silazi sa svoga križa da izliječi tvoju nevolju. Isprosi od Boga i Gospe ozdravljenje bolesnika koje ti povjeravamo. (Ovdje zastanite i tiho se prisjetite imena onih za koje molite) Potpomognuti na taj način tvojim moćnim zagovorom, pjevat ćemo Bogu, sada i u vijeke vjekova, pjesmu zahvalnosti za njegovu veliku dobrotu i milosrđe. Amen.

Problematični brakovi

Pet stotina godina prije Henrika VIII., postojao je engleski kralj koji je nastojao slijediti zakone Katoličke crkve, a sada je poznat kao Sveti Edward Ispovjednik. Edward je na kraju oženio Edith, kćer Godwinea, grofa od Essexa i najmoćnijeg od engleskih grofova u to vrijeme. Mnogi povjesničari vjeruju da je Edith bila čvrsta žena i ponekad loše volje. Edwarda često zazivaju oni koji imaju teške brakove ili su rastavljeni.

Preslavni sveti Edvarde, pokazao si svoju odanost Bogu strpljivošću, blagošću i velikodušnošću. Poput tebe, neka služim jačanju Kraljevstva Božjega kroz strpljivu molitvu i milosrđe. Zagovaraj za mene i moju molbu, koja se s moje strane čini tako nemogućom. (Ovdje navedite svoj zahtjev). Uzdajući se u tvoj zagovor, polažem ovu nevolju u tvoje ruke. Amen.

Nezaposlenost

Tijekom 16. stoljeća sveti Kajetan je bio odvjetnik, a zatim svećenik. Služio je siromašnima i osnovao banku koja je bila usmjerena na pomoć njima, nudeći im alternativne kredite od onih koji su ih pokušavali iskoristiti. Banka će na kraju postati Banka Napulja.

O slavni sveti Kajetane, učio si za pravnika, ali kad si osjetio da te Gospodin poziva u svoju službu, ostavio si sve i postao svećenik. Isticao si se vrlinama, klonio si se svih materijalnih nagrada za svoj rad, pomažući mnogim nezaposlenima svoga vremena. Davao si beskamatne zajmove i privukao mnoge dobročinitelje koji su donirali vaša sredstva kako biste mogli nastaviti s aktivnostima. Pogledaj na nas s milošću. Želimo pronaći posao koji bi nama i našim obiteljima pomogao da živimo dostojanstveno. Usliši naše molbe, dragi sveče; ti, koji bi se lako mogao odreći hrane na svom stolu za potrebite, iznesi naše molbe Isusu (ovdje iznesi svoj zahtjev). Amen.

Beznadni slučajevi

Jedan od izvornih 12 apostola, sv. Juda je često zaboravljan kroz povijest zbog svog imena. Na latinskom njegovo ime je “Judas”, ali on nije ista osoba kao Juda Iškariotski. Ljudi su se bojali moliti mu se u slučaju da zazovu pogrešnog “Judu”. Zbog toga je svetac zaštitnik svih nemogućih stvari i nadaleko je poznat po nebrojenim čudesima koja su se dogodila njegovim zagovorom.

Presveti apostole, sveti Judo, vjerni slugo i prijatelju Isusov, Crkva te posvuda časti i zaziva, kao zaštitnika teških slučajeva, stvari u kojima se gotovo očajava, Moli za mene, tako sam nemoćan i sam. Zagovaraj me kod Boga da donese vidljivu i brzu pomoć tamo gdje se pomoć gotovo očajuje. Dođi mi u pomoć u ovoj velikoj potrebi da mogu primiti utjehu i pomoć neba u svim svojim potrebama, nevoljama i patnjama, posebno – (ovdje zamoli) – i da mogu slaviti Boga s tobom i svim svetima zauvijek . Obećajem, o blaženi sveti Jude, da ću uvijek imati na umu ovu veliku milost koju mi ​​je Bog udijelio i da ću te uvijek častiti kao svog posebnog i moćnog zaštitnika i sa zahvalnošću poticati pobožnost prema tebi. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er