CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Dnevnik egzorcista: Demoni koji blokiraju odlazak na misu i kako im se oduprijeti

Radio sam s nekim tko je pogođen snažnom demonskom prisutnošću. Ne samo da ga potičemo da svakodnevno moli molitve za oslobođenje, već i da prisustvuje nedjeljnoj misu. To je ključno. Ne postoji ništa snažnije i ništa što više mrze demoni od pohađanja mise i primanja Tijela i Krvi Isusove.

Gnušanje demona prema Euharistiji svjedoči o njezinoj duhovnoj učinkovitosti, au konačnici i o učenju o stvarnoj Kristovoj prisutnosti. Kad god izgovorim ime “Isus”, opsjednuti čovjek kaže da su demoni “ozbiljno ljuti” i “to je stvarno vrlo bolno”. Ali euharistija je nešto na sasvim višem duhovnom planu. Demoni čine sve što mogu kako bi držali opsjednute podalje. Tjedan za tjednom, poticao sam ga da ide na misu, ali nije mogao. Pitao sam ga zašto, a on je rekao: “Moj um je spreman i želim ići, ali ne mogu. Kao da nemam kontrolu nad svojim tijelom i ne mogu izaći kroz vrata. Kao da me nešto veliko blokiralo.”

Nije teško pogoditi što je to “nešto veliko”. Pa sam mu rekao: “Sljedeće nedjelje, kad se budeš spremao ići na misu, nazvat ću te i izmoliti obvezujuću molitvu. Svezat ćemo demone koji blokiraju tvoje prisustvovanje misi.” Dakle, svezao sam demone neposredno prije nego što je otišao na misu. Nakon što je uspješno prisustvovao, poslao je poruku: “Bilo je nevjerojatno vidjeti lance i užad oko njih [demona]… Vidio sam da su vezani i bilo je sigurno ući.”

Kad je netko ozbiljno pogođen demonima, njegovo prisustvo na misi koje blokira misu očito je i očekivano. Ali pitam se koliko je ljudi, koji nisu opsjednuti ili potlačeni, na sličan način spriječeni da prisustvuju misi zbog neslućenog demonskog uplitanja. Možda je češće nego što mislimo.

Bi li svaki svećenik trebao svakog vikenda moliti obvezujuću molitvu kako bi vezao sve demone koji ometaju njegove župljane da prisustvuju misi? Ne bi li roditelji trebali izmoliti obvezujuću molitvu kako bi pomogli svojoj djeci da prisustvuju misi? Iako ne možemo kriviti demone za naše loše izbore, ne bismo trebali brzo odbaciti svaku sugestiju da prisutnost demona može biti pravi negativan utjecaj.

Nudim ovu molitvu kao jedan primjer: Obvezujuća molitva za demone koji ometaju prisustvovanje misi:

U Isusovo Sveto Ime, molim Isusa, po zagovoru Marije, njegove Majke i Nebeskih sila, da svi demoni koji sprječavaju ( navedi ime osobe) da prisustvuje misi ovu nedjelju budu vezani. Molim se da ih Bog učini nemoćnima, paraliziranima i neučinkovitima. Neka nemaju utjecaja na ( reci ime osobe); neka ga ne spriječe da prisustvuje misi ove nedjelje ili bilo kojeg dana. Neka Duh Sveti osnaži anđele da otprate ( navedi ime) u Crkvu i zaštite ga na hvalu i slavu Boga Oca u njegovu Sinu Isusu Kristu. Amen.

Mons. Stephen Rossetti

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er