VJERA I DUHOVNOST

Mogu li nas anđeli čuvari vidjeti kada griješimo protiv Boga?

Važno je zapamtiti da nismo sami kada griješimo protiv Boga i da je naš anđeo čuvar tu, tužan zbog našeg prijestupa. Kad griješimo, često mislimo da smo sami i da nas nitko ne vidi. Zbog toga često griješimo noću, pod okriljem mraka.

Mogli bismo pomisliti da smo sami i da nitko ne zna da smo zgriješili, ako nas nijedno ljudsko biće ne može vidjeti. Međutim, u stvarnosti je naš anđeo čuvar uvijek s nama, pokušavajući nas zaštititi od donošenja zlih odluka. Strogo govoreći, anđeli ne posjeduju fizičko tijelo; to je razlog zašto ih obično nikad ne primijetimo. Oni su čisti duhovi, ali mogu poprimiti fizički izgled kada je to potrebno. Vidljivi oblik koji se često spominje u Svetom pismu ili popularnim vijestima je fasada, maska ​​koju stavljaju kako bismo ih mogli vidjeti svojim očima. Inače su prirodno nevidljiva bića.

Ponekad će nam se naš anđeo čuvar “otkriti” kroz nevidljivu akciju ili “glas”. Sestra Maria Antonia napisala je poznati izvještaj o svom doživotnom prijateljstvu sa svojim anđelom čuvarom u Pod anđeoskim krilima, i objašnjava takav događaj iz svog djetinjstva kada ju je njen anđeo čuvar sačuvao od počinjenja grijeha: “Zašto ne mogu ubrati breskve kao druga djeca?” Ispružila sam ruku da uberem breskvu, a prsti su mi već dotakli ovu veliku baršunastu breskvu, kad sam dobila najslađe, smireno upozorenje mog novog prijatelja. Moja je ruka, visjela u zraku, bila nježno spuštena od strane ‘nevidljive ruke’, što sam osjetila stvarno kao da me dotaknula jedna od osoba koje sam mogla vidjeti. Jer imala sam bolje i jasnije razumijevanje glasa moje Nove prijateljice nego izgovorenih riječi Majke Rafaele, ili sestre Pauline, ili sestre Irene, koje sam mogla vidjeti kada su mi se obratile.

Sveti Ambrozije također potvrđuje stvarnost da je naš anđeo čuvar tu i da može vidjeti čak i kada mi ne vidimo svojim očima: Plemeniti čuvar svakoga od nas ne spava, niti se može prevariti. Zatvori vrata svoja i načini tamu noći; ali zapamti, nikad nisi sam; ne treba mu dnevna svjetlost da bi vidio tvoje postupke.

Sljedeći put kad budete u iskušenju da zgriješite, sjetite se da je vaš anđeo čuvar uz vas i da će vam rado pomoći, ali vaše srce mora biti otvoreno za tu pomoć.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er