CRKVADUHOVNE MEDITACIJEVJERA I DUHOVNOST

Čudo kod Hrvata koji žive u Janjevu. Bog poziva svoju vojsku

Čudo kod Hrvata koji žive u Janjevu. Bog poziva svoju vojsku. Da smo Janjevci imali bi 121.000 duhovnih zvanja a BiH 25.680, piše fra Mario Knezović na svom FB profilu.

Radosno je vidjeti kako se na susretu duhovnih zvanja Hrvata iz Janjeva, Letnice i Vrnavokola u Zagrebu okupilo 80 zvanja, od njih 120 koliko ih je živućih.

To me potaklo da, prema popisu stanovništva Hrvata iz 1981./1991. Načinim okvirnu projekciju koliko bi Hrvatska i Bosna i Hercegovina imale duhovnih zvanja po broju vjernika da slijede primjer Janjeva.

Tako u Janjevu (1981. Hrvata u Janjevu 3.554.) na 29,6 osoba dođe jedno duhovno zvanje. Po tome bi mjerilu, u odnosu na broj Hrvata, u Hrvatskoj trebalo biti oko 121.000 duhovnih zvanja, te u Bosni i Hercegovini oko 25.680 živućih duhovnih zvanja.

Dakle da su svi Hrvati poput Janjevaca (Letnice) u Hrvatskoj bi sada ovom zemljom hodalo 146.680 duhovih zvanja: svećenika, redovnika, redovnica. Činili bi 3% ukupnoga stanovništva Hrvatske.

Prema dostupnim podatcima HBK u Hrvatskoj živi 6.053 svećenika, redovnika i redovnica.

Hvala Bogu za Hrvate Janjeva, Letnice koji su ljubavlju prema vjeri i Crkvi svima darovali tolika duhovna zvanja! Znajmo to cijeniti!

www.medjugorje-news.com Piše: Fra Mario Knezović

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er