CRKVAMEĐUGORJE

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić: Zahvalni smo Bogu i Majci Božjoj, Kraljici Mira koja je sve ovo započela i sve vodi

Na dan kada je iz Dikasterija za nauk vjere objavljena Nota ‘Kraljica Mira’ o duhovnom iskustvu vezanom za Međugorje večernju svetu misu u Međugorju predslavio je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić uz koncelebraciju 96 svećenika.

Na početku svete mise fra Zvonimir je kazao kako se od samih početaka ukazanja narod Božji okuplja ovdje u crkvi na molitvu, na molitvu krunicu, na misu i na klanjanje.

Malo mjesto velike vjere

”I crkva je postala premala za Gospin poziv pa smo morali izgraditi i ovaj vanjski oltar da svi možemo stati i u zajedništvu moliti. Toliko se tu molitava slilo, toliko vapaja Bogu, toliko životnih priča… A Bog sluša vapaje svoga naroda”, kazao je fra Zvonimir Pavičić koju je uvodeći u misno slavlje kazao kako je u srži riječi euharistija hvala, hvala Bogu, zahvalnost.

”I mi smo danas posebno zahvalni dragome Bogu na ovim divnim vijestima iz Vatikana, zahvalni smo papi Franji što na svome srcu ima ovo malo mjesto velike vjere. Zahvalni smo Bogu jer nas uvijek iznova poziva u svoju blizinu i hrani nas svojom riječju i Kristovim tijelom, zahvalni smo Majci Božjoj, Kraljici Mira koja je sve ovo započela i sve vodi.

Zahvalni smo, također, i na onima koji su bili prije nas, koji su nosili svu težinu i milinu ovih događaja, a sada u nebu slave s nama euharistiju. Upravo nas euharistija povezuje. Zahvalni smo na svakom hodočasniku, na svakom svjedočanstvu vjere, nade i ljubavi. I na koncu, zahvalni smo što nam Bog uvijek, ali uvijek iskazuje svoje milosrđe”, kazao je međugorski župnik.

U svojoj propovijedi osvrćući se na današnji evanđeoski ulomak koji pred nas stavlja grešnicu kojoj Isus oprašta kazao je kako nas Isus uči da onaj kojemu je mnogo oprošteno, mnogo ljubi. Osvrnuo se i na one koji su svoje grijehe ostavili u Međugorju.

Molite, molite, molite…

”O koliki su se ovdje osjetili upravo poput ove žene! Koliki su ljudi kroz sve ove godine u Međugorju došli s težinom grijeha. I koliko ih je svojim suzama palo pred Gospodina u sakramentu ispovijedi, u euharistiji, u klanjanju, u molitvi krunice, u postu! Koliko ih je ovdje naučilo ljubiti! Ne proklinjati, ne uništavati, ne mrziti, nego ljubiti i opraštati. Jer tko mnogo ljubi, mnogo i oprašta. Toliko lijepih životnih priča u ovome malome mjestu, Gospinu mjestu. I upravo nas Gospa kroz sve ove godine uči ljubiti, nasljedovati njezina Sina. Biti oni koji će pronositi radosnu vijest ovim svijetom. Ona, kojoj nije ništa trebalo oprostiti, jer je bila milosti puna, i ljubavi puna, zna da jedino s Bogom život ima smisla. I zato se trudi sve nas privesti bliže Bogu. Poziva na molitvu, post, čitanje Svetoga pisma, euharistiju, ispovijed.

Sve je to ono što nas dovodi u Isusovu blizinu i daje nam osjetiti ovo blaženosti njegove prisutnosti. Kao što je to osjetila ova žena. Iako su oko nje svi negativno bili nastrojeni prema njoj, ona je u miru, jer od Gospodina dolazi njezin mir. Tako i svaki onaj koji dođe u ovo sveto mjesto pronalazi mir, ako pronađe Gospodina u molitvi i sakramentima”, kazao je fra Zvonimir i rekao da nas u Međugorju Gospa uči i potiče: „Molite, molite, molite…“

”Danas, kad su nam srca posebno radosna zbog pozitivnih vijesti iz srca Crkve, želimo se još snažnije odazvati na Majčin poziv i nastaviti: moliti, moliti, moliti. Znajući da se u tome krije mudrost života.

Jer se u molitvi krije susret s Isusom, a u Isusu svaka milost i svako dobro koje nam je potrebno”, kazao je fra Zvonimir Pavičić.

Radio Mir Međugorje

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er