KRIŽEVACMEĐUGORJE

Sutra je sveta misa na Križevcu

Blagdan Uzvišenja svetog Križa u župi  Međugorje tradicionalno se slavi prve nedjelje poslije Male Gospe. Ove godine to je u nedjelju 15. rujna. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 8, 12 i 18 sati. Misa na Križevcu je u 11 sati, a svetu misu će predslaviti fra Ivan Penavić.

”Vjerujem da će i on svojom propovijedi potaknuti vjernike da uistinu prihvate i svoj križ te da uvijek žive u sjeni Kristova križa, jer je tako puno lakše živjeti”, kazao je međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, osobito pozivajući vjernike iz Brotnja na ovo hodočašće.

”Misa na Križevcu nekad je bila velika misa za sve Brotnjake iz svih župa Brotnja pa ih pozivam da dođu taj dan, da im taj dan bude dan hodočašće, da dođu, a nakon mise ćemo se i podružiti na Križevcu, nadam se da će nam biti lijepo”, pozvao je fra Zvonimir, a dan je to kada će tisuće hodočasnika doći na Križevac.

“Draga djeco! I križ je bio u Božjem planu kad ste ga sagradili. Ovih dana napose idite na Brdo i molite pred križem. Potrebne su mi vaše molitve. Hvala vam što ste se odazvali mom pozivu!”, poruka je Kraljice Mira u Međugorju od 30. kolovoza 1984.

U ožujku ove navršilo se točno 90 godina od završetka izgradnje križa na Križevcu i slavlja prve svete mise pod tim križem.

www.medjugorje-news.com

Izvor
radio mir medjugorje

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er