VJERA I DUHOVNOST

Ovog rujna neka vam arkanđeli budu vodiči- evo kako

Svaki od tri arkanđela daje nam neke posebne smjernice kako bi ovaj mjesec bio vrijeme za rast! Kako u kalendaru počinje novi mjesec, uvijek je dobro iščekivati ​​barem jedan od blagdana u tom mjesecu za koji možemo predvidjeti da ćemo ga proslaviti na poseban način.

Rujan je mjesec koji Crkva posvećuje Marijinoj žalosti. Dok častimo žalosno Srce Marijino svakom krunicom koju molimo, svakom misom koju s ljubavlju pohađamo, svjesni smo vlastite boli i brige koju povjeravamo našoj Blaženoj Majci, koja tako duboko razumije naša srca. Ovog mjeseca možemo olakšati tugu naših srca tražeći zagovor svetih anđela koji su pomogli mnogim svetim ljudima u našoj priči vjere, uključujući, naravno, našu Blaženu Majku, čije je Navještenje donio arkanđeo Gabrijel.

29. rujna je svetkovina arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela. Budući da je ovaj blagdan na samom kraju mjeseca, možemo ga očekivati ​​cijeli mjesec, a do početka listopada, nadamo se da ćemo biti bliže anđelima nego ikad prije. U Psalmu 91 piše: “Jer anđelima svojim zapovjedi da te čuvaju na svim putima tvojim. Na rukama će te nositi da se ne spotakneš o kamen”

Lekcija od svakog anđela

Svaki od tri poznata primjera anđela može ponuditi riječi mudrosti koje odzvanjaju iz Svetog pisma kao vodstvo za svaki naš život: Ovaj citat iz Knjige Otkrivenja podsjeća na važnost aktivne borbe protiv zla, te zazivanja svetog Mihaela da nas brani u borbi. Ime Michael znači “Tko je kao Bog?” Samo Mihaelovo ime prijekor je Luciferu, koji je želio biti poput Boga, i ponos svakog čovjeka koji sjedne na iskonsku laž datu Adamu i Evi u Edenskom vrtu: “Jer Bog zna da u dan kada jedete od njega će vam se otvoriti oči i bit ćete kao Bog…” (Post 3,5).

Sveti Mihovil nas podsjeća da ostanemo ponizni, da upoznamo vlastitu slabost i pouzdamo se u Boga. Ipak, zapanjujuće, oni koji zadrže vjeru, jednog će dana biti poput Boga. “Ljubljeni, sada smo djeca Božja, a još se nije pokazalo što ćemo biti. Znamo da ćemo, kad se pojavi, biti njemu slični jer ćemo ga vidjeti onakva kakav jest” (1 Iv 3,2). Bog će uvijek biti veći, stoga se pridružujemo uzviku svetog Mihaela: “Tko je kao Bog?” iako znamo da ćemo jednog dana, ako ostanemo ponizni i zadržimo vjeru, kroz Božju dobrotu … biti poput njega. Sveti Mihovil je arkanđeo zaštitnik, pa je sjajna ideja nabaviti njegov kip ili ikonu za zaštitu u domu. Ako već niste, počnite mu svakodnevno moliti ovu molitvu, kao što mnoge župe mole nakon svake mise.

Ove riječi potječu iz pripovijesti o djetinjstvu Lukina evanđelja, u kojima se arhanđeo Gabrijel ukazuje Mariji i govori joj da će biti Majka Božja te da je njezina rođakinja Elizabeta u starosti začela i da će roditi sina. Ove riječi, koje hrabro objavljuju da Bog može pomaknuti svaku planinu, izvrsne su riječi po kojima treba živjeti. Dakle, držite svoje srce otvorenim za nebeske poruke ili milosti. Sveti Gabrijel je glasnik arkanđela, pa njemu u čast ovog mjeseca, zašto ne poslati poruku radosne objave ili objaviti dobre vijesti u životu nekoga koga volite. Od ohrabrujuće, vjerom ispunjene tekstualne poruke ili čestitke poslane nekome kome treba poticaj, do držanja vrata i govorenja “Bog te blagoslovio” strancu danas – postoje bezbrojni načini na koje možemo donijeti dobre vijesti drugima poput anđela Gabrijela donio Djevici Mariji.

Ovaj citat iz Knjige o Tobiji dolazi izravno od arkanđela Rafaela, koji nas upućuje da uvijek budemo zahvalni Bogu i da se ne umorimo od zahvaljivanja i slavljenja njega. Budući da je sveti Rafael arkanđeo iscjeljenja, ovo je sjajan mjesec da se s više žara moli za bolesne, pošalje nekome čestitku za ozdravljenje ili organizira misu za nekoga tko je bolestan. Razmislite o davanju priloga apostolatu blagoslovljenog Rafaelovog ulja za nekoga koga znate tko je bolestan.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er