VJERA I DUHOVNOST

Zeleni škapular Bezgrešnog Srca Marijina – Gospin malo poznati sakramental za ozdravljenje i obraćenje

Jeste li čuli za Zeleni škapular Bezgrešnog Srca Marijina? Budući da je kolovoz posvećen Bezgrješnom Srcu Marijinu, prikladno je razgovarati o ovom malo poznatom sakramentalu za koji bi svaki katolik trebao znati.

Uz ovaj sakramental posvećen Gospinom Bezgrješnom Srcu vezana su mnoga čudesna ozdravljenja i obraćenja. Gospa nam je dala Zeleni škapular preko sestre Justine Bisqueyburu iz Kćeri ljubavi svetog Vinka Paulskog. Nakon nekoliko viđenja, Gospa je 8. rujna 1840. predala Zeleni škapular. Gospa se ukazala s plamenom srcem u jednoj ruci i škapularom u drugoj ruci. Škapular se sastojao od zelene tkanine pričvršćene na zelenu strunu. Jedna strana škapulara prikazivala je njezino ukazanje. Na drugoj strani prikazano je srce zapaljeno i probodeno mačem, “sa zrakama sjajnijim od sunca i jasnijim od kristala. U ovalu oko Gospina srca bile su ispisane ove riječi: Bezgrješno Srce Marijino, moli za nas sada i na času naše smrti.

U vrijeme ukazanja, sestra Justina čula je čula glas iznutra koji govori da škapular “treba podijeliti sa svijetom kao oruđe u obraćenju duša”. Papa Pio IX odobrio je ovaj sakramental 1863. i ponovno 1870. Rekao je: “Piši ovim dobrim sestrama da ih ovlašćujem da naprave škapular i podijele ga.” Svećenik neka blagoslovi škapular, a poklonik ga nosi, redovito i s pouzdanjem izgovarajući ispisanu molitvu. Da bi pomogao drugoj osobi zadobiti milost, poklonik može potajno staviti škapular u kuću, na primjer, i moliti ispisanu molitvu s povjerenjem za pojedinca.

Moje osobno iskustvo sa zelenim škapularom

Prije nekoliko godina, moja baka je u kritičnom stanju i gotovo na samrti. Neposredno prije izlaska iz kuće brzo sam zgrabio zeleni škapular kako bih joj ga mogao dati u bolnici. Kad smo stigli u bolnicu, moja je majka stavila zeleni škapular pod bakin jastuk. Za nekoliko sati stanje joj se poboljšalo. Otišla je kući nekoliko dana kasnije i živjela još nekoliko godina.

Evo još jedne priče o tome kako je jedan čovjek otkrio čudesni zeleni škapular:

„Dopustite da vam ispričam priču o tome kako sam otkrio Zeleni škapular. Ovo je moj jedini način da pokušam širiti istinsku i nježnu ljubav prema Njezinom Bezgrješnom Srcu i da Gospi platim svoj dug.

Prije nekoliko godina, prije nego što se penicilin počeo koristiti, ležao sam u bolnici teško bolestan od upale pluća. Počeo sam krvariti i liječnici su odlučili operirati kao posljednji izvor. Tada je u moju sobu ušla mala časna sestra. „Oče, imate li veliku vjeru u Majku Božju, osobito u njezino Bezgrješno Srce? Ako je tako, možete se izliječiti.’ “‘Kako, sestro?’ “‘Kroz zeleni škapular.’ “Što je to?” “Prije četiri godine, oče, bila sam operirana od raka. Rak se toliko proširio mojim tijelom, da su me jednostavno zatvorili i poslali da umrem. Zatim sam se molila Gospi od Zelenog Škapulara i čudesno sam ozdravila.’

“Rekavši to, stavila mi je škapular preko glave. U mene se ulio osjećaj ogromnog povjerenja i krvarenje je prestalo. Dva dana kasnije u rendgenskoj kabini pitali su me kada je prestalo krvarenje. Kad sam im odgovorio da se radi o par dana, izrazili su veliko iznenađenje. “Imate ranu koja je izgleda zacijelila prije šest mjeseci i nema traga.” “Danas više nema ni ožiljaka.

Nije ni čudo što govorim o neisplativom dugu prema Marijinom Bezgrješnom Srcu. Od tada sam učinio sve što je bilo u mojoj moći da potaknem ovu pobožnost. Na moju veliku radost i čuđenje, oni kojima sam govorio o Zelenom škapularu postali su revniji od mene. Nikada nisam vidio jednake vjere i pouzdanja ovim novim Marijinim apostolima.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er