SVJEDOČANSTVAVJERA I DUHOVNOST

Čudesno ozdravljenje djeteta u Lurdu: “Isuse ako me ne ozdraviš, reći ću tvojoj Majci”

Čudesno ozdravljenje djeteta u Lurdu: “Isuse ako me ne ozdraviš, reći ću tvojoj Majci” Molba, vapaj, pravi zaziv koji sa samo 10 godina upućuje dijete, upućena je Isusu kao da mu je prijatelj.

Bolesno dijete odlazi u Lurd moliti Mariju za nešto posebno. Ono što je upečatljivo u cijeloj priči je snaga, spontanost molitve, znak da su djeca doista čista srca i da u Isusu i Mariji prepoznaju “prijatelje kojima se mogu obratiti” kad im je teško.

Glavni junak ove priče ima samo 10 godina i njegov će vapaj ostati urezan u srca mnogih. Maleni, koji je u pratnji roditelja išao u špilju ukazanja, stajao je zajedno s ostalim bolesnicima i svjedočio blagoslovu s Presvetim. Kad mu je svećenik prišao da ga blagoslovi, a maleni, prepoznavši Isusa prisutnog u euharistiji, tako blizu njega, uzvikne: “Ako me ne ozdraviš, reći ću tvojoj Majci”.

Svećenik mirno nastavlja s blagoslovom ostalih bolesnika. Ali ono što se događa nakon povratka k njemu, po drugi blagoslov, neobjašnjivo je. Dijete nastavlja glasno plakati: “Ako me ne ozdraviš, Isuse, reći ću tvojoj majci!”. Majka koja je bila u pratnji mališana je u čudu. Nekoliko mu je puta govorila o Gospi, o čudesima koja su se dogodila u Lurdu i kako nas Ona zagovara kod svoga Sina Isusa da svaka naša molba bude uslišana.

I dječak ju je povjerovao za riječ. Gospa, tako blizu njega u tom trenutku, nije mogla ostati bespomoćna i ne poslušati ga, odmah nakon izricanja i uzvikivanja te rečenice dogodilo se čudo: dijete je ozdravilo.

Gospa ga je uslišala i slušala njegove riječi i njegovu patnju. Isusu je iznio “svoju molitvu”, kako mu je majka rekla, i On ga je čuo. Posebna molitva, da, ali učinkovita, još čišća ako ju izgovara dijete koje je predugo patilo. Priča koja se zbila 1928. godine, ali koja nam daje uvijek aktualno učenje i poziva nas, kako Isus kaže, da ponovno postanemo djeca, da ponovno otkrijemo autentični odnos s Njim.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er