PAPA FRANJOVJERA I DUHOVNOST

Papa Franjo: Presveto Srce je “izvor ljubavi i mira”, otvorite se ovoj ljubavi i odnesite je diljem svijeta

Papa Franjo je napomenuo da ulazimo u mjesec posvećen Presvetom Srcu. Papa Franjo je 1. lipnja 2022. napomenuo da je ovaj mjesec tradicionalno posvećen Presvetom Srcu Isusovu.

Iako je ova pobožnost ukorijenjena u Svetom pismu i razvijala se već stoljećima, postala je raširena nakon otkrivenja sv. Margareti Mariji Alacoque u 17. stoljeću piše Aleteia

Papa Pio XI vjerovao je da je pobožnost “zbir svih religija” i dao je ključ za kreposni život. Papa Franjo dao je nešto poput sažetka pobožnosti na kraju današnje opće audijencije, u pozdravu poljskim hodočasnicima.

Presveto Srce je “izvor ljubavi i mira”, rekao je. “Otvorite se ovoj ljubavi i odnesite je ‘do kraja zemlje’, svjedočeći dobrotu i milosrđe koje izviru iz Srca Isusova”, pozvao je Papa. Kazao je kako je njegov apel posebno usmjeren prema mladima, koji će ovih dana biti okupljeni u poljskoj Lednici. Ovo mjesto se smatra mjestom gdje je Poljska krštena, jer je Mieszko I. tamo primio kršćanstvo 966. godine. Mladi se okupljaju na festivalu koji uključuje noćno hodočašće.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er