VJERA I DUHOVNOST

Sv. Padre Pio: Jao onima koji tijekom svete mise čine ovo…

Tko od nas barem jedanput nije bio rastresen tijekom svete mise? Dogodilo se čak i onima koji su slušali onu koju je slavio Padre Pio!

Nažalost, ponekad idemo u crkvu noseći sa sobom tešku i ustrajnu misao o tome što bismo trebali učiniti sljedeće ili o onome što smo do sada učinili u našem vremenu. Dok svećenik slavi, dogodi se da se otuđimo jer pretpostavljamo da smo te riječi čuli već mnogo puta; mislimo da ih poznajemo i iz duševne lijenosti mislimo drugdje. Postoje trenuci kada samo tjelesna prisutnost također može poništiti vrijednost mise i prouzročiti da izgubimo temeljne trenutke za djelovanje i za naše molitvene nakane.

Poseban trenutak svete mise je onaj u kojem se uzdižu hostija i kalež, koji će postati Tijelo i Krv Gospodina Isusa. Čovjek koji je pratio misu koju je slavio Padre Pio slučajno je bio smeten u tom trenutku. „Jednom sam bio u staroj crkvi samostana slušajući misu, dugu misu Padre Pija, i, točno za vrijeme podizanja Hostije, odvratio sam se razmišljanjem o nečem drugom, ostavši stojeći, sam u gomili ljudi koji su klečali”.

U tom slučaju, čovjek sigurno nije mogao sakriti da nije bio u pravom trenutku da smisli nešto drugo, trebao je kleknuti kao i ostali, umjesto da je ostao zatečen, usred mnoštva vjernika. “Odjednom me je zahvatio prodoran miris ljubičica koji me vratio u stvarnost i, osvrnuvši se oko sebe, i ja sam se sagnuo na koljena do zemlje, ali ne razmišljajući o čudnom mirisu. Kao i obično, nakon vjerskog obreda, otišao sam pozdraviti patera koji me upitao: “Što, danas si samo ostao zapanjen?”.

Vezani članci

Da, oče, danas sam bio malo rastresen. Srećom tvoj me miris probudio. “Ali kakav parfem, treba ti šamar “. Riječi Padre Pija sigurno su jasno i glasno odjeknule u umu tog čovjeka, budući da mu je svojim ironičnim, ali odlučnim načinom ukazao da ovo nije mjesto na koje treba odvraćati pažnju, budući da je Isus tamo prisutan, čak i za njega.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er