MEĐUGORJE

“Hvala Gospodinu i Djevici Mariji koji su me preko Svetoga Oca poslali ovdje” Tko je novi Papin apostolski vizitator za Međugorje, mons. Cavalli?

“Hvala Gospodinu i Djevici Mariji koji su me preko Svetoga Oca poslali ovdje” Tko je novi Papin apostolski vizitator za Međugorje, mons. Cavalli?

Papa Franjo imenovao je u studenom prošle godine nuncija Alda Cavallija (75), apostolskim vizitatorom s posebnom namjenom za župu Međugorje. Nadbiskup Cavalli je imenovan na neodređeno razdoblje, ad nutum Sanctae Sedis, što znači da je izravno podčinjen Svetoj Stolici.

Mons. Cavalli je tako drugi papinski vizitator u Međugorju. Prvi je bio poljski nadbiskup. Henryk Hoser, koji je preminuo prošle godine u kolovozu. Papa je sada u Međugorje poslao iskusnoga papinskog diplomata, dosadašnjega apostolskog nuncija u Nizozemskoj.

Mons. Cavalli, iz Lecca u Lombardiji, bio je nuncij u Nizozemskoj koja je zemlja katoličke manjine sa specifičnom protestantskom većinom.

Prije toga, s iskustvom stečenim u Kongregaciji za evangelizaciju narodâ (poznatoj po historijskom nazivu Propaganda fide), poslan je kao nuncij u bivše portugalske kolonije – bile su to Angola (prvo kao apostolski delegat), odnosno Sv. Toma i Principi – potom u Čile, pa u Kolumbiju, Maltu, kao nuncij u Libiji, Nizozemskoj i naposljetku u Međugorje.

Mons. Cavalli u Međugorje je stigao na blagdan Gospe lurdske 11. veljače a svečano misno slavlje predvodio je u nedjelju 13.veljače. Na početku propovijedi nadbiskup mons. Aldo Cavalli zahavlio se svima na lijepom dočeku a nadasve kako je rekao: ”Hvala Gospodinu i Djevici Mariji koji su me preko Svetog Oca željeli poslati ovdje”, kazao je mons. Cavalli, koji se potom osvrnuo na misna čitanja, Božju riječ.

novi apostolski vizitator za župu međugorje

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er