MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

FRA PETAR LJUBIČIĆ – VEČERNJA MOLITVA

Fra Petar Ljubičić rođen u Hercegovini, u selu Prisoju, 22. listopada 1946. godine, a šest dana poslije, 28. listopada, kršten u obližnjem Pothumu. Roditelji primili su sveti sakrament braka na Svijećnicu 1941. godine, u obitelji je prvo dijete. Budući da fra Petrova majka dugo nije mogla zatrudnjeti, išla je na zavjete i molila se Bogu da joj da djecu i obećala da će ih njemu posvetiti. Gospodin je bogato nagradio njezine molitve i strpljenje te joj darovao desetero djece.

Zanimljivo je da je već od malih nogu želio biti svećenik i to franjevac, te nikada nije ni pomišljao da postane nešto drugo. Čim je završio osnovnu školu,fra Petar je otišao svome župniku fra Vladi Vlašiću, svećeniku koji je umro na glasu svetosti i koji je bio i ostao uzor fra Petru. Razgovarao je s njim dugo i otvoreno, a kako su u njegovoj svjedodžbi bile samo odlične ocjene, to mu je, uz njegovu preporuku, bilo sasvim dovoljno da fra Petar ode u sjemenište. Gimnaziju je pohađao u Zadru, Splitu i Dubrovniku, a studirao u Sarajevu i Njemačkoj, u Königsteinu, gdje sam i zaređen 1972. godine. Ima i životnu misiju. Gospa mu je preko vidjelice Mirjane Dragičević Soldo dala zadatak da kad za to dođe vrijeme da mora obznaniti svijetu tajne koje je Gospa ostavila Mirjani.

Fra Petar ima i svoju osobnu večernju molitvu a ona glasi:

Klanjam ti se, Bože, i zahvaljujem ti na svim dobročinstvima koja si mi danas duši i tijelu iskazao. Jesam li ih dobro upotrijebio? Jesam li zapovijedi tvoje savjesno vršio? Pomozi mi milošću svojom točno upoznati što sam danas sagriješio i za svoje grijehe skrušeno se pokajati. (Sad ispitaj svoju savjest i pokaj se za sve svoje grijehe).(Fra Petar Ljubičić)

O predobri moj Oče, moj Bože i Gospodine! Za ove i za sve ostale grijehe cijeloga života svoga kajem se, jer sam njima ne samo nebo izgubio i kaznu zaslužio, nego mi je osobito žao i kajem se iz sveg srca što sam uvrijedio tebe, najveće i najmilije dobro, koje nadasve ljubim. Ah, da sam prije umro, nego li tebe uvrijedio! S pomoću tvoje milosti odlučujem da ću svoj život popraviti, grješne prigode izbjegavati i više neću griješiti.(Fra Petar Ljubičić)

U ruke tvoje, o Gospodine, predajem dušu i tijelo svoje; tebi preporučujem svoje roditelje i prijatelje, sve nevoljne i bolesne, sve tjeskobne i umiruće.O Gospodine, pohodi milostivo ovaj stan i sve neprijateljske navale od njega odstrani; anđeli tvoji sveti neka u njemu prebivaju i blagoslov tvoj neka bude uvijek nad nama.(Fra Petar Ljubičić)

Dobri i vječni Bože i pošalji svoga svetoga anđela s nebesa, neka me ovu noć čuva i krijepi, štiti i pohađa, pomaže i brani od svakoga zla i grijeha, bolesti i uroka i svake paklene sile i tame. Po Kristu Gospodinu našem.  Amen.

www.medjugorje-news.com/

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er