VJERA I DUHOVNOST

7 snažnih poruka Gospe Fatimske: ‘Božja će milost biti vaša utjeha’

13. svibnja je blagdan Gospe Fatimske. Ona je moćna zagovornica i uzor, osobito u vremenu u kojem kulturom dominiraju grijesi tijela i grijesi protiv čovječanstva.

Gospa Fatimska ukazala se šest puta troje pastirčića (Luciji, Jacinti i Francisku) od 13. svibnja 1917. do 13. listopada 1917. godine. Tijekom svojih ukazanja naglašavala je molitvu, post i žrtvu za postizanje mira za svijet i obraćenje grješnika. Posebno je poticala na svakodnevnu pobožnost krunice.

Evo sedam snažnih citata iz Gospinih ukazanja u Fatimi:

1) Gospa: „Želite li se prinijeti Bogu da podnesete sve patnje koje bi mu se svidjelo poslati, i kao čin zadovoljštine za grijehe kojima je On uvrijeđen i kao čin prošnje za obraćenje grešnika? Lucija: Da, želimo. Gospa: Pa dobro, morat ćeš mnogo trpjeti. Ali milost Božja bit će vaša utjeha. (Prvo ukazanje Gospe Fatimske – 13. svibnja 1917.)

2) ‘Molite krunicu svaki dan da dobijete mir za svijet i kraj rata.’ (Prvo ukazanje Gospe Fatimske – 13. svibnja 1917.) 3) „[Isus] želi u svijetu uspostaviti pobožnost prema mom Bezgrješnom Srcu. Obećavam spasenje onima koji ga prihvate; i te će duše biti voljene od Boga poput cvijeća koje sam aranžirala da ukrasi Njegovo prijestolje.” (Drugo ukazanje Gospe Fatimske – 13. lipnja 1917.)

4 ) “…Molite krunicu svaki dan u čast Gospe od Ružarija, da zadobijete mir za svijet i kraj rata, jer samo ona može biti od koristi.” (Treće ukazanje Gospe Fatimske – 13. srpnja 1917.)

5) „Žrtvujte se za grješnike i recite mnogo puta, osobito kad prinosite žrtvu, ‘O Isuse, ovo je za ljubav prema tebi, za obraćenje grešnika i kao zadovoljština za grijehe počinjene protiv Bezgrešnog Srca Marijina. ‘” (Treće ukazanje Gospe Fatimske – 13. srpnja 1917.)

6) “Molite, mnogo molite i žrtvujte se za grešnike, jer mnoge duše idu u pakao jer se nema tko žrtvovati i moliti za njih.” (Četvrto ukazanje Gospe Fatimske – 19. kolovoza 1917.)

7) „Želim vam reći da želim da se ovdje sagradi kapelica meni u čast. Ja sam Gospa od krunice. Nastavite moliti krunicu svaki dan. Rat će završiti, a vojnici će se uskoro vratiti svojim kućama.” Lucija: Mnogo te stvari moram pitati: hoćeš li izliječiti bolesnike, hoćeš li obratiti grešnike… Gospa: “Neke da, druge ne. Moraju popraviti svoje živote i tražiti oproštenje za svoje grijehe.” Postavši sve tužnija, dodala je: “Neka više ne vrijeđaju našeg Gospodina jer On je već mnogo uvrijeđen.” (Šesto i posljednje ukazanje Gospe Fatimske – 13. listopada 1917.)

Gospe Fatimska, moli za nas!

www.medjugorje-news.com

Izvor
churchpop

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er