VJERA I DUHOVNOST

5 važnih trenutaka kada bi se katolici trebali prekrižiti

Kada činimo znak križa, sjećamo se da je Bog Jedan i Trojstven. To je jednostavan i učinkovit način da mi kao katolici potvrdimo svoju vjeru.

Gesta se čini na početku i na kraju svete mise, ali evo nekoliko važnih trenutaka u kojima možete učiniti znak križa.

5 trenutaka kada bi se katolici trebali prekrižiti:

1) U osobnoj molitvi Kao što je kardinal Ratzinger (budući papa Benedikt XVI.) jednom rekao, “Najosnovnija kršćanska gesta u molitvi jest i uvijek će biti znak križa.” Stoga zazivanje Presvetog Trojstva otvara naše srce da čujemo Boga u molitvi i također tjera zloduhe.

2) Kada prolazite pored crkve Biografi svetog Franje Asiškog rekli su da bi, kad god bi vidio crkvu, kleknuo. Gdje god je bio, izmolio je kratku molitvu. Ponekad, u žurbi svakodnevice, odlazeći na posao ili neki dogovor, prolazimo pored crkve i ne obraćamo pažnju na veliko čudo Isusa koji je uistinu prisutan – tijelo, krv, duša i božanstvo. Stoga, ako je nemoguće stati i posjetiti, lijepa gesta pobožnosti je učiniti znak križa u čast Presvetom Sakramentu koji se tamo nalazi.

3) Kada čujete sirenu Bilo putem hitne pomoći ili vatrogasaca, učinite ovu gestu kao način zauzimanja za nekoga tko bi mogao biti u životnoj opasnosti, a kako bi uključeni stručnjaci mogli dobro obaviti posao. Ako možete, izmolite i Zdravomariju za situaciju i uključene osobe.

4) Kada prolazite pored groblja Riječ “groblje” dolazi od grčke riječi “Koimeterion”, što znači “počivalište”. Stoga je ovo lijep način odavanja počasti i molitve za svete duše čija tijela tu počivaju.

5) U slučaju nesreće Baš kao kad čujete sirenu, možete se moliti za mrtve i/ili ozlijeđene kada prolazite pokraj nesreće, te zagovarati žrtve i spasioce.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er