CRKVA

In memoriam: 5 godina od kad su franjevci zapriječili ulaz policiji u crkvu Sv. Marka

28. svibnja 2015, nakon dugotrajnih prosvjeda branitelja, od lijevih medija nazvanim “Šatorašima”, crkva Sv. Marka je pružila sigurnost progonjenim braniteljima od Hrvatske policije i Hrvatske Vlade na čelu s SDP kukuriku koalicijom.

Nakon učestalih samoubojstava branitelja, deložacija, zapuštenosti od vlada RH, preživjeli veterani su krenuli s prosvjedima u Savskoj, ukazujući vladi probleme s kojima se susreću branitelji, veterani domovinskog rata. Pošto je prosvjed u Savskoj trajao jedno duže vrijeme, branitelji su dobili šatore Crvenog križa, kao i Civilne zaštite grada Zagreba, da bi se zaštitili od hladnoća i nepovoljnih vremenskih uvjeta. Po tome su u smislu izrugivanja veteranima, prozvani “Šatorašima” od lijevih medija u Republici Hrvatskoj.

Nakon zanemarivanja Vlade na čelu sa Premijerom Zoranom Milanovićem, branitelji svoje prosvjede prebacuju iz Savske ispred zgrade vlade RH, gdje ih oko 22:00 po zakonu RH, policija trebala isprazniti navedeni prostor. Na žalost ljevičara, hrvatski branitelji ostaju i dalje ispred zgrade vlade, te dolazi do masovnog okupljanja interventne policije. Krenuvši prema veteranima silom da uklone ih ispred zgrade vlade, veterani ulaze u crkvu Sv. Marka. Da apsurdima vlade i policije nije kraj, policija je nasilnim pokušajima probala izvući veterane van crkve, ali na njihovu žalost ispred vrata crkve je stao Pater Ike Mandurić s nekolicnom franjevačke braće, zaštitivši veterane u crkvi. U jednom trenutku te kobne večeri 28.5.2015 došlo je do točke usijanja, napetost u zraku se mogla rezati nožem, ali Bogu hvala, prosvjed je završio bez ijednog ozljeđenog branitelja i policajca. Branitelji su ostali do jutra u crkvi, te su u jutarnjim satima mirno i slobodno napustili prostore crkve.

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er