HERCEGOVINAVIJESTI

Zračna luka Mostar do kraja godine će imati katastrofalne rezultate

Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA) izvijestila je kako su zračne luke u BiH od siječnja do kraja kolovoza ove godine zabilježili pad putničkog prometa od 71 posto.

Nešto manje od 400.000 putnika prošlo je kroz zračne luke u prvih osam mjeseci 2020., u usporedbi s više od 1,3 milijuna u prvih osam mjeseci 2019. godine.Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračna luka u Sarajevu zabilježila je 78 posto manje putnika između siječnja i rujna 2020. u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pad pogoršava činjenica da je prošla godina bila najbolja zabilježena za Sarajevu.

I nadolazeća zima izgleda sumorno, jer većina zračnih prijevoznika koje su imale letove za Sarajevo odlučile su se za smanjenje kapaciteta ili će obavljati letove samo tijekom peosincaa, zbog božićnih i novogodišnjih blagdana.

Ipak, najviše je pogođena Zračna luka Mostaru, a pad broja putnika iznosio je „rekordnih“ 96 posto. Ova zračna luka je na putu da zabilježi manje od 1.000 putnika u cijeloj 2020. godini. To je veliki pad u usporedbi s prošlogodišnjih 33.000 putnika. Zapravo, Mostarska zračna luka nije imala niti jednog putnika od travna do lipnja, dok je u kolovozu bilo samo 76 putnika. Prema posljednjim informacijama, ova zračna luka nema niti jedan redoviti putnički prijevoz za cijelu zimu. – piše Avaz.ba.

www.medjugorje-news.com/avaz.ba

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er