VJERA I DUHOVNOST

Znanstvenik prešao na katoličanstvo nakon proučavanja Torinskog platna: To je fotografija samog Isusa

Sve je počelo kada je na internetu pronašao fotografiju Torinskog platna i “nije mogao zamisliti kako gledamo u fotografiju samog Isusa Krista”.

Bill Lauto je ekološki znanstvenik i energetski konzultant koji prati i proučava Torinsko platno od svoje 14. godine. Sve je počelo kada je na internetu pronašao fotografiju artefakta i “nije mogao zamisliti kako gleda u fotografiju samog Isusa”. Danas, s diplomom iz znanosti i vjere u okoliš i energiju te magisterijem iz studija Platna, Bill je jedan od stručnih članova izložbe Torinskog platna na 10. Nacionalnom euharistijskom kongresu koji se održava u Indianapolisu.

Uz izloženu identičnu repliku Pokrova, on “govori i obrazuje ljude o svim činjenicama i više od 100 godina znanstvenih studija koje su obavljene na Pokrovu.” Dodaje da se “sama slika još uvijek ne može objasniti kako je nastala i svatko tko je pogleda je pogođen na ovaj ili onaj način.” Bill je odrastao u Brooklynu, N.Y., sve dok se njegova obitelj nije preselila na Long Island, a on otišao u državnu školu, gdje je počeo preispitivati ​​svoju vjeru. “Dakle, bio sam 14-godišnjak koji je ulazio u polje znanosti i ispitivao mogućnost da Bog ne postoji. Potražio sam Isusa Krista u Enciklopediji Britannici, vidio tu fotografiju i odatle je za mene sve počelo”.

On svjedoči da mu je proučavanje Platna dalo vjeru kao nikada prije, jer se i ono temelji na razumu. “Sada kad mi ljudi priđu i kažu ‘Bill, ti si znanstvenik, ne vjeruješ u sve te stvari o Bogu…’, ja kažem: ‘U pravu si, ne vjerujem, znam.’ ”

“I onda izvadim sliku iz svog novčanika, koja prikazuje trodimenzionalne podatke o Isusu s Torinskog platna, i pokažem im je, a dok im se usta otvaraju, kažem: ‘Kad biste mogli objasniti ovu sliku , onda ću možda razgovarati s tobom o mogućnosti da ne postoji nešto poput Boga.'” Zatim nastavlja: “Ali sve znanstvene studije tijekom više od 100 godina pokazuju da je pokrov star 2000 godina i da su informacije o njemu neodoljive. Dokazi su nadmoćni i dolazite do zaključka da, da, ovo je bilo i jest fotografija Isusa Krista, Sina Božjeg.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er