SVIJETVIJESTI

WHO protiv karantene kao metode protiv koronavirusa: ‘Udvostručit će siromaštvo’

Izaslanik Velike Britanije pri Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) osudio je karantene povodom pandemije koronavirusa, kao groznu globalnu katastrofu čiji je uzrok krah svjetske ekonomije.

Dr. David Nabarro iz apelirao je u subotu na svjetske čelnike poručivši im da “prestanu koristiti karantenu kao primarnu metodu kontrole koronavirusa”. Tvrdi i da je jedino postignuće karantene siromaštvo.

Ovaj istup je u izravnoj suprotnosti s izjavama šefa WHO-a Tedrosa Adhana Ghebreyesusa koji je još u travnju pružio punu potporu karanteni, pa čak i upozorio da se prerano ne ukidaju.

Razgovarajući za britanski Spectator, dr. Nabarro govorio je o krahu međunarodne turističke industrije i dodao da će do 2021. doći do udvostručavanja razine svjetskog siromaštva i pothranjenosti djece.

“Želim ovo ponoviti – Mi u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji ne zagovaramo karantenu kao primarno sredstvo za kontrolu ovog virusa”, rekao je dr. Nabarro.

Intervju dr. Nabarra uslijedio za nekoliko sati nakon preporuka iz SZO-a za zemlje da izbjegavaju karantene zbog njihove inherentne štete za državnih čimbenika.

Podsjetimo, sredinom kolovoza Martin Kulldorff, profesor medicine na prestižnom Harvardu je istaknuo da je imunitet krda je i dalje ključan faktor za borbu protiv koronavirusa.

“Možemo otvoriti škole, ali nastavnici stariji od 60 godina trebaju raditi od kuće, gdje mogu pomagati ocjenjivanjem ispita i eseja. Da, držite pubove otvorenima, ali oni u svojim 70-ima trebali bi neko vrijeme ostati podalje. Da, otvorite kuglane, ali preskočite seniorsku ligu. Da, neka djeca kližu s roditeljima, ali neka snimaju njihove piruete kako bi ih bake i djedovi mogli gledati kod kuće. I da, otvorite sve restorane, ali narudžbe za van omogućite samo starijim osobama.

Poanta je otvoriti društvo za mlađe generacije i kada one stvore imunitet krda sa samo skromnim rizikom za sebe, mogu izaći i stariji ljudi” zaključio je dr. Nabarro.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er