SVIJET

Vatikan osudio nasilje nakon napada na Trumpa

Sveta Stolica osudila je činove nasilje nakon pucnjave u kojoj su ozlijeđeni bivši američki predsjednik Donald Trump i drugi, a jedna osoba je umrla na predizbornom skupu u Pennsylvaniji 13. srpnja.

U kratkoj izjavi koju je vatikanski glasnogovornik Matteo Bruni 14. srpnja dao za CNA-, Sveta Stolica izrazila je “zabrinutost zbog sinoćnje epizode nasilja, koja ranjava ljude i demokraciju, uzrokujući patnju i smrt”. U komentaru se također navodi da je Sveta Stolica “ujedinjena u molitvi s američkim biskupima za Ameriku, za žrtve i za mir u zemlji, da motivi nasilnika nikada ne prevladaju”. Papa Franjo nije komentirao incident tijekom svog tjednog javnog nastupa za Angelus u nedjelju u podne.

Politički čelnici iz cijeloga svijeta izjasnili su se protiv političkog nasilja i za podršku demokraciji nakon pokušaja atentata u Butleru, Pennsylvania, u subotu navečer. U izjavi objavljenoj za Truth Social 13. srpnja, Trump je rekao da mu je metak probio gornji dio desnog uha. Nakon liječenja u obližnjoj bolnici, bivši je predsjednik odletio u New Jersey pod zaštitom tajne službe u subotu kasno navečer. FBI je identificirao napadača na Trumpovom skupu kao 20-godišnjeg Thomasa Matthewa Crooksa iz Bethel Parka u Pennsylvaniji. Crooks, koji nije nosio osobne iskaznice i identificiran je DNK analizom, ubijen je snajperom Tajne službe na skupu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er