SVIJET

Vandaliziran Katolički centar za trudnice u Chicagu

Katolički centar za trudnice u Chicagu „Aid for Women“ (Pomoć ženama), u četvrti Edgewater u sjevernom Chicagu vandaliziran je u petak 23. kolovoza.

Samo nekoliko sati nakon zatvaranja Demokratske nacionalne konvencije, na kojoj je govor održala i predsjednička kandidatkinja Kamala Harris, a istaknut je pobačaj kao središnje pitanje na izborima 2024. te osuđen pokušaj pro-life-a da se ograniči pobačaj, u petak u 3:00 h, Katolički centar za trudnice vandaliziran je crvenom bojom i natpisima „lažna klinika“ i „mrtve bebe su u Gazi“.

U trenutku incidenta u centru nije bilo nikoga. Policija je obaviještena i istražuje incident kao kršenje Zakona o slobodnom pristupu klinikama (FACE), prema Mary FioRito, suradnici Centra za etiku i javnu politiku i glasnogovornici Aid for Women.

Vandalski čin snimila je sigurnosna kamera Centra, a snimka je predana policiji.

Prema FioRito, četiri vandala poprskala su crvenu boju i ispisala riječi “lažna klinika” i “mrtve bebe su u Gazi” na ulazu u Centar. FioRito je rekla kako su vandali također zablokirali vrata Centra, prisilivši osoblje da otkaže sve termine u petak – za koje je rekla da su bili s 12 žena.

FioRito je kazala kako je bila “užasnuta” kada je vidjela slike oštećenja centra. „Ne povrjeđujte nas, ne povrjeđujte ove žene“, poručila je, dodajući kako su to žene koje su iz radničke klase i bore se u životu. „Zašto biste to učinili ženama koje se već suočavaju s toliko prepreka? To me zbunjuje“, kazala je, prenosi CNA.

Kako je istaknula, Edgewater je urbana četvrt, kulturno raznolika i “nebogata četvrt”.

“Mnoge žene kojima služimo nisu bogate žene. Trudnoća je dovoljno teška. Ne treba vam nešto poput ovoga, što vam čini život još težim“, istaknula je FioRito.

Inače, Aid for Women neprofitna je organizacija koja je prema svojoj mrežnoj stranici “utemeljena na vjeri i učenju Katoličke Crkve”. Upravlja s pet centara za trudnoću i dva rodilišta na području Chicaga. Grupa je partner s Nadbiskupijom Chicaga i nudi niz usluga uključujući ultrazvuk, lijekove za poništavanje abortusa, savjetovanje i materijalnu pomoć.

nedjelja.ba

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er