VIJESTI

Vandaliziran Gospin kip i kip anđela na župom posjedu

Policija provodi istragu nakon što su župu u Arkansasu posljednjih mjeseci pogodila tri vandalska incidenta, uključujući uništavanje Marijina kipa na župnom posjedu.

Otac Joseph Chan, pastor u crkvi Svetog Lea u Hartfordu, Arkansas, rekao je za CNA da su incidenti vandalizma počeli početkom prošle godine. Župa je dio biskupije Little Rock. “Prvi je bio 26. veljače 2023.”, rekao je. “Našem znaku Svetog Lava i oglasnoj ploči uklonjene su/izmiješane su riječi/slova kako bi odražavali dijelove tijela; na primjer, slovo ‘M’ je uklonjeno iz riječi ‘Misa’.”

“Drugi je bio 10. ožujka 2024., koji je uključivao grafite na vratima naše sakristije”, rekao je župnik. “Prskano je bilo rasno vrijeđanje obično usmjereno prema Afroamerikancima.” Posljednji incident dogodio se 13. srpnja. “Na zemlju su srušeni kipovi anđela i Marije”, rekao je Chan. “Na Marijinom kipu polomljen je vrat. Isusov kip bio je naizgled netaknut.” “Sva tri incidenta dogodila su se unutar 18 mjeseci”, istaknuo je svećenik.

Policija istražuje zločine. “Policija je obaviještena, ali prema našim saznanjima nisu identificirani osumnjičeni povezani s vandalizmom”, rekao je Chan.

Više katoličkih župa i svetih mjesta pretrpjelo je vandalizam u SAD-u posljednjih mjeseci i godina. Kip Blažene Majke u molitvenom vrtu na tlu bazilike Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća oštećen je od strane napadača ranije ove godine. U međuvremenu, katoličke crkve, škole i groblja diljem nadbiskupije Cincinnati bili su na meti vandalizma koji se zalaže za pobačaj uoči velikog glasanja u cijeloj državi o zakonima o pobačaju. Katolički objekti u Texasu i Coloradu također su prošle godine bili meta vandalizma.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er