HRVATSKANAJAVE

U Hrvatsku po prvi put iz Španjolske dolaze moći svete Maravillas od Isusa

U Hrvatsku po prvi put iz Španjolske dolaze moći svetice bosonoge karmelićanke Maravillas od Isusa koju su prihvatili i brojni hrvatski vjernici te danomice svjedoče da po njezinu zagovoru zadobivaju mnoge milosti.

Tijekom Dana svete Maravillas od Isusa u Hrvatskoj – koje organiziraju Glas Koncila i Zaklada Sveta Maravillas od Isusa – bit će moguće častiti relikvije te svetice u nedjelju 2. lipnja u župi sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima. Svetičine relikvije bit će izložene na misama u 7, 9.30 i 11 sati, a misu u 18.30 sati predvodi španjolski svećenik istraživač lika sv. Maravillas od Isusa mons. dr. Alberto José González Chaves.

Njegov dolazak u Zagreb bit će prilika i za predstavnje njegove knjige na hrvatskom jeziku „Sveta Maravillas – naravno u nadnaravnom“, koja je najsveobuhvatnija knjiga o duhovnosti te španjolske svetice. Predstavljanje će se održati u subotu 1. lipnja u 18.30 u zagrebačkoj dvorani Vijenac (Kaptol 29 a), uz sudjelovanje zagrebačkoga nadbiskupa Dražena Kutleše. Knjiga dolazi ususret 50. godišnjici smrti bosonoge karmelićanke koja je utjecala na očuvanje djela sv. Terezije Avilske u Crkvi nakon Drugoga vatikanskoga koncila.

Članica Upravnoga odbora Zaklade Daniela Šustić Jijena Sanchez pozivajući na predstavljanje knjige i čašćenje relikvija kaže: „Htjeli smo da se vjernicima koji se sve više utječu sv. Maravillas pruži mogućnost da po prvi put časte relikvije prvoga stupnja sv. Maravillas koje su Zakladi povjerile redovnice iz karmela u Aldehueli u Španjolskoj, gdje je pokopana sv. Maravillas i gdje godišnje hodočasti velik broj vjernika sa svih strana svijeta. Tom prilikom vjernici u Hrvatskoj će imati priliku utjecati se sv. Maravillas ili joj pak zahvaliti na nekoj uslišanoj molitvi ili dobiti blagoslov s njezinom relikvijom.“

Glavni urednik Glasa Koncila Branimir Stanić posvjedočio je da su otkako su Glas Koncila i zaklada Sveta Maravillas od Isusa pozvali na Dane svete Maravillas od Isusa u Hrvatskoj na adresu zaklade još intenzivnije nego dosad počela pristizati svjedočanstva o uslišanim molitvama. „I u Glasu Koncila i u zakladi ostali smo zatečeni brojnošću tih svjedočanstava. Sve je više roditelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine počelo slati ne samo zahvale, nego i slike djece za koju svjedoče da su rođena po zagovoru sv. Maravillas od Isusa.“

Izvor hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er