VJERA I DUHOVNOST

Tko je gospodar svih kršćanskih molitvi?

Kada se traži “gospodar” kršćanske molitve, nekima se to može činiti očiglednim, ali drugi bi se mogli iznenaditi kada znaju tko je “gospodar”.

U gotovo svim religijama postoje “majstori” molitve. Ovi majstori su oni koji svakoga uče molitvi i najboljem načinu molitve u njihovoj tradiciji. Katekizam Katoličke Crkve jasno definira tko je učitelj molitve u kršćanskoj tradiciji. Duh Sveti, čije pomazanje prožima cijelo naše biće, unutarnji je Učitelj kršćanske molitve. On je tvorac žive tradicije molitve. Doduše, postoji onoliko putova molitve koliko ima osoba koje mole, ali isti je Duh koji djeluje u svima i sa svima. U zajedništvu Duha Svetoga je kršćanska molitva molitva u Crkvi. KKC 2672

Iako sigurno postoje stručnjaci za kršćansku molitvu koji žive u svijetu i koji pišu o molitvi, jedini pravi majstor iza svih njih je Duh Sveti. Ako je netko nadahnut da moli na posebno plodonosan način, iza svega stoji Duh Sveti. Zato je uvijek tako važno prije molitve zazvati Duha Svetoga i prepoznati njegovu ulogu u vlastitom molitvenom životu. Prije svega, ako želite bolji molitveni život, idite najprije k Duhu Svetome i otvorite svoje srce njegovoj milosti.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er