VJERA I DUHOVNOST

Sveci i anđeli raduju se svaki put kad ideš na ispovijed

Kad svećenik izgovara riječi odrješenja u sakramentu ispovijedi, raduju se svi sveci i anđeli na nebu.

Odlazak na ispovijed može biti usamljen pothvat, jer uključuje samo nas i svećenika. To nije loša stvar, jer nam pruža sigurnost koja nam je potrebna da nasamo ispovijedimo svoje grijehe.

Međutim, možda nećemo uvijek prepoznati izuzetnu duhovnu stvarnost koja je skrivena našim očima. Nebeska vojska anđela i svetaca gleda nas kako dolazimo do ispovjedaonice i sjedamo ili klečimo pred svećenikom. Oni očajnički žele da se pomirimo s Bogom i Crkvom, moleći se da imamo hrabrosti priznati svoje grijehe, piše Philip Kosloski za portal Aleteia.

Sam Isus je na to ukazao svojim apostolima, kako bilježi Evanđelje po Luki. Tako će, kažem vam, biti veća radost na nebu zbog jednog grešnika koji se kaje nego zbog devedeset i devet pravednika kojima ne treba obraćenja. Luka 15:7

Sveti Franjo Saleški nudi slično razmišljanje u svom Uvodu u pobožni život. Pažljivo čekaj i otvori uši svoga srca da u duhu čuješ odrješenje koje će Gospodar tvoje duše, sjedeći na prijestolju svoga milosrđa, izgovoriti na nebu pred svecima i anđelima kad njegov svećenik odriješi vi ovdje dolje u Njegovo Ime. Budi siguran da se sva ta družina blaženih raduje tvojoj radosti, i pjeva pjesmu neizrecive radosti, grleći te i prihvaćajući te kao očišćenog i posvećenog.

Ovo je važna duhovna stvarnost koje se treba sjetiti svaki put kad idemo na ispovijed. Ponekad možda oklijevamo priznati svoje grijehe, jer se osjećamo usamljenima i nevoljenima, ili se možemo sramiti svojih grijeha. Ipak, nismo sami i bodre nas svi sveci i anđeli koji nas jednog dana žele primiti u svoje ruke pune ljubavi u vječni zagrljaj Neba. Sljedeći put kad idete na ispovijed, pokušajte predočiti radost koju sveci i anđeli doživljavaju nakon što svećenik izgovori riječi odrješenja. Uživajte u toj radosti i dopustite joj da prodre u vaše srce, kako biste se mogli obnoviti i ojačati da živite životom kreposti.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er