VJERA I DUHOVNOST

Svećenik objašnjava: Kako se nositi s osjećajem krivnje?

“Kontinuirano sam lagala bliskim osobama, neke od njih su mi oprostile, neke nisu, a druge ni same ne znaju što im je činiti. Iskreno se kajem, ispričala sam im se, međutim nikako ne mogu sebi oprostiti kada vidim koliko sam im boli zadala. Zbog osjećaja krivnje ne mogu obavljati niti svakodnevne obveze. Kako dalje?”

Odgovara Don Damir Stojić

Bogu hvala što si napravila taj presudni korak i izišla iz svijeta laži. Isus Krist je Istina i živjeti u istini znači doista biti slobodno dijete Božje. Nažalost, za svaki grijeh koji činimo pa tako i laž, postoje posljedice grijeha. U tvom slučaju, radi se o ljudima koji su u tebe izgubili povjerenje i sad imaju problema s oprostom. Te posljedice grijeha nas opterećuju i doista mogu biti vrlo teške, međutim ti sebi nikako ne smiješ dopustiti da upadneš u očajanje i beznađe.

Bog nam oprašta i to je najvažnije. Budi i ti spremna sada oprostiti i tu eventualnu hladnoću svojim bližnjima. Također, iznimno je važno da oprostiš i sama sebi i spremno kreneš naprijed. Uz to, trudi se uvijek raditi na tome da malo po malo, korak po korak, ponovno stekneš njihovo povjerenje. Bog je uz tebe!

Don Damir Stojić, Izvor: www.studentski-pastoral.com

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er