CRKVAHERCEGOVINA

Susret broćanskih duhovnih zvanja

Brotnjaci i Broćanke koji Gospodinu služe kroz duhovna zvanja okupili su se 24. srpnja na Kupresu, gdje je održan 16. susret broćanskih duhovnih zvanja.

Najprije su pohodili i slavili svetu misu u crkvi u Otinovcima gdje su ih dočekali i primili župnik don Tomo Mlakić, župni vikar don Jadranko Kurt i njihovi suradnici.

Don Tomo ih je ispred crkve Sv. Ivana Krstitelja ukratko upoznao s važnim povijesnim podatcima ovoga dijela Crkve u BiH koja je pretrpjela teške dane i u Drugom svjetskom i u posljednjem ratu. Zatim je uslijedilo predavanje o životu i djelovanju pokojnog fra Ivane Ševe, dugogodišnjeg organizatora susreta broćanskih duhovnih zvanja koje je pripremio don Mirko Barbarić.

Misu je potom slavio fra Ivan Prusina uz koncelebraciju svih nazočnih svećenika. Za vrijeme euharistije posebice su molili za duše pokojnog fra Ivana, te Jakova, brata fra Miljenka Mike Stojića kao i za sve podupiratelje ovih susreta.

Liturgijsko slavlje svojim pjevanjem animirali su don Dragan Filipović i don Gordan Božić.

Nakon misnog slavlja nazočni su se uputili u najveću crkvu u BiH na Kupresu posvećenu Sv. Obitelji. Također, zaustavili su se na obiteljskom imanju obitelji Romić, u Zloselima gdje su imali priliku vidjeti proces proizvodnje njihova nadaleko poznatoga sira.

Na kraju u crkvi Uznesenja BDM u kupreškoj župi Suho Polje župnik fra Niko Petonjić kratko ih je upoznao s poviješću vjerničke zajednice.

Inače, smatra se da je trenutno živih oko 110 broćanskih duhovnih zvanja, a ovo je bio prvi susret održan izvan Hercegovine.

nedjelja.ba

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er