CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Što napraviti kada ne možemo moliti? Majka Terezija otkrila je jednostavno rješenje

Kada dođe vrijeme da ne možemo moliti, rješenje je vrlo jednostavno: ako je Isus u mojemu srcu, neka On moli, pustit ću ga da On moli, da razgovara s Ocem u tišini mojega srca.

Ako ja ne mogu govoriti, On će govoriti; ako ne mogu moliti, On će moliti. Zato bismo često trebali reći: “Isuse u mojemu srcu, ja vjerujem u Tvoju vjernu ljubav prema meni.” Često bismo trebali biti u tome jedinstvu s Njim i pustiti ga da moli, a kada mu nemamo ništa dati – dajmo mu to svoje ništa. Kada ne možemo moliti – dajmo mu tu nesposobnost… Neka se On u nama moli Ocu. Zamolimo ga da moli u nama jer nitko ne poznaje bolje Oca od Njega. Nitko ne može moliti bolje od Isusa. I ako je moje srce čisto, ako je u mojemu srcu Isus, ako je moje srce svetohranište Boga živoga da bi bilo posvećeno u milosti: Isus i ja smo jedno. On moli u meni, On misli u meni, On radi sa mnom i preko mene, On koristi moj jezik da bi govorio, On koristi moj mozak da bi mislio, On koristi moju ruku da ga dotaknem u slomljenu tijelu [siromaha]. 

Nama se pruža dragocjen dar svete pričesti svakoga dana. Taj doticaj s Kristom jest naša molitva. Ta ljubav za Krista, ta radost u Njegovoj prisutnosti, to predanje Njegovoj ljubavi jest naša molitva. Jer molitva nije ništa drugo nego ljubav, potpuno predanje, potpuno jedinstvo, točno to.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Vezani članci

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er