VJERA I DUHOVNOST

Šokantna vizija Isusa sv. Padre Pija: Zbog ovih duša bit ću u agoniji do kraja svijeta

Malo poznatu proročansku viziju ispričao je osobno sveti fratar iz Pietrelcine: Isus mu se ukazao, otkrivajući aspekte života svećenika koji uzrokuju mnogo boli. Padre Pio je bio jako uznemiren zbog toga i u jednom od svojih spisa upućenih svom ocu ispovjedniku, ispričao je kako je sam Isus jako patio.

Tijekom svog života sveti fratar sa stigmama imao je priliku razgovarati s Isusom, a Isus mu se ukazivao, posebno kao mladom čovjeku, tjerajući ga da se usredotoči na neke aspekte života, a prije svega na svećeničke. U jednom od svojih spisa, od 7. travnja 1913., mladi otac Pio je pisao svom ispovjedniku o jednom viđenju koje je imao i kako mu je sam Gospodin Isus rekao da o tome razgovara sa svojim ispovjednikom. Padre Pio je bio uznemiren onim što je vidio, ali još više time kako je Gospodin bio razočaran i ogorčen onim što mu je pokazao.

Padre Pio vidi kako Isus pati za svećenike Zapravo, Padre Pio pripovijeda da je vidio Isusa, kad mu se ukazao, u agoniji i velikoj boli. Bio je petak i sveti je fratar još bio u krevetu kad mu se Isus ukazao. Bio je pretučen, umirao je i također unakažen. Fratar se, čak i pomalo uplašen zbog svega toga, pitao zašto mu se Isus ukazao ovako. Gospodin mu je pokazao mnoge svećenike nedostojne nositi sveto ruho. Među njima je bilo redovnih svećenika, ali i svjetovnih, a neki od njih bili su dio crkvene hijerarhije. Među njima je bilo jedni koji su govorili, drugi koji su slavili misu i treći koji su skidali sveto ruho. Isus je patio u ovoj viziji. Tada ga je mladi otac Pio upitao što se događa. Isus nije odgovorio, već je ponovno uputio svoj pogled i pogled svetog Padre Pija na te svećenike. Gospodin je bio tužan, umoran od gledanja svega ovoga. Stoga je skrenuo pogled s tih svećenika i usmjerio ga na Padre Pija.

Dvije suze su mu pale iz očiju: “Udaljio se od te gomile svećenika s velikim izrazom gađenja na licu, vičući: “Koljači!” – piše Padre Pio. Zatim je rekao svetom fratru: “Sine moj, nemoj misliti da je moja agonija trajala tri sata, ne; zbog duša kojima sam najviše koristi bit ću u agoniji do kraja svijeta” – nastavlja. Isus je razgovarao s Padre Piom gotovo kao da mu je prijatelj, također mu je povjerio da njegova duša traži nekoliko kapi ljudskog milosrđa, kako bi ublažila ovu samu patnju koju su mu prouzročili ovi nedostojni svećenici.

“Nezahvalnost i pospanost mojih propovjednika čini moju agoniju još opterećujućom. Jao, kako loše odgovaraju mojoj ljubavi! Najviše me muči što svojoj ravnodušnosti dodaju svoj prezir i nevjericu“ – nastavio je Isus prema Padre Piju koji je izvijestio o onome što je otkriveno u njegovim spisima.

Odatle, dakle, posebna molba koju Gospodin upućuje mladom ocu Piju, a to je da napiše što je vidio i da njegov provincijalni otac, fra Agostino, to također pročita. Padre Pio, ožalošćen onim što je vidio, ali još više ožalošćen Isusom: “Nažalost, Isus ima pravo žaliti se na našu nezahvalnost!” – napisao je u svojim razmišljanjima. Padre Pio je imao svoju Crkvu u srcu, nije prihvaćao vidjeti Isusa kako pati zbog onih koji su se ponašali nedostojno Kristova službenika. Glasan vapaj koji je došao izravno od Gospodina: to je bilo ono što je duboko uznemirilo dušu svetog fratra. Isus je bio u pravu, a zajedno s njegovim srcem patilo je i ono svetog brata sa stigmama. Prošlo je nekoliko godina od te vizije i nažalost stanje se pogoršalo, sve veći broj posvećenih ljudi gubi svoj put i povlači mnoge duše za sobom. Zato je toliko važno moliti za njih kako se ne bi izgubili.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er