MOLITVE

Snažne molitve Duhu Svetom – za pomoć i utjehu

Molitva Duhu Svetom za pomoć i utjehu vam može donijeti veliki blagoslov. Duh Sveti je Pomoćnik, Savjetnik i Posrednik. 

Isus u Ivanu 14, 15-17 kaže: „Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je“.

Isus je znao da će svijet trebati Duha Svetoga nakon što on uziđe na nebesa, stoga nam je poslao Duha Svetoga. Duh Sveti boravi u nama kada prihvatimo Isusa kao svoga Gospodina i Spasitelja.

Kratka molitva Duhu Svetom

Duše Sveti,

Vezani članci

Ti si Bog. Slavim Te jer si svet i zahvaljujem Ti što si prisutan u mom srcu. Hvala Ti što djeluješ u mom životu. Vodio si me k spasenju, obnovio si moj mrtvi duh, te otvorio moje oči da vidim istinu. Hvala Ti.

Pomogni mi da te jasnije vidim – te prepoznam Tvoje kretanje u mom životu. Učini me osjetljivijim na Tebe kako bi Te mogao prisnije slijediti.

Znam da sam još uvijek sebičan i sklon pobuni. Molim Te da mi pomogneš kako bi Ti bio poslušan te nastavio prepoznavati Tvoje vodstvo. Trebam Te.

Duše Sveti, molim Te za pomoć i utjehu danas. Tebi su poznate moje borbe, boli i tjeskobe. Hvala Ti što se moliš za mene. Pomogni mi da otpočinem u Tvojoj udobnosti danas.

Pomogni mi da hodam u Tebi, Božji Duše. Neka Tvoji plodovi rastu u mom životu. Ti si onaj koji ih i proizvodi u meni: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrotu, vjernost, krotkost i uzdržljivost. Ne mogu živjeti ovako sam. Trebam Tvoju pomoć. Amen.

Molitva za vodstvo Duha Svetoga

Vjernici trebaju moliti za vodstvo Duha Svetoga budući da kršćanski život bez Duha Svetoga nije moguć, niti valjan. 

Gospodine, molim Te za to da me Duh više vodi u mom životu. Znam da svaki grijeh može rastužiti i otkloniti glas Duha Svetoga i molim za snagu protiv iskušenja grijeha. Pomozi mi da čeznem za Tvojom prisutnošću više nego što čeznem za grijehom.

Pomozi mi da rastem u plodu Duha i da mogu hodati blizu Tebe. Molim za vodstvo Tvoga Duha – neka Tvoja volja i obećanja uvijek budu razmišljanja moga srca. U Isusovo ime. Amen. 

Molitva Duhu Svetom u kojoj Mu iskazujemo dobrodošlicu

Duše Sveti, mi Ti iskazujemo dobrodošlicu. Duše Sveti, mi znamo da si Ti Savjetnik Istine, naša pomoć u potrebi i onaj koji nas ispunjava Božjim Duhom. Duše Sveti, mi molimo ovoga dana za veće zajedništvo s Tobom. Ti tako milosrdno posreduješ kod Oca za nas, ali nas isto tako tješiš svojim mirom koji nadilazi svako razumijevanje. Duše Sveti, molim Te dođi.

Duše Sveti, danas molimo za božansko savjetovanje i usmjeravanje. Kao što piše u Psalmu 37, 4 da uživamo u Gospodinu, stoga mi hrabro to danas želimo učiniti. Slijediti volju i srce Oca naša je najveća želja jer mi znamo da su njegovi planovi najbolji za nas i da oni u konačnici proslavljaju kraljevstvo.

Duše Sveti, mi Te slavimo i zahvaljujemo Ti za ljubav koju si nam dao. Duše Sveti mi tražimo i najiskrenije čeznemo za time da budemo u Tvojoj prisutnosti, da osjetimo tvoje unutarnje djelovanje u našim srcima i umovima. Ti tako milosrdno daješ utjehu, istinu i ljubav. Duše Sveti mi te dočekujemo ovoga dana. U ime Isusa Krista, Amen.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er