VJERA I DUHOVNOST

Slijediš li Božju volju? 3 ključna pitanja koja bi si svaki katolik trebao postaviti

Slijediš li Božju volju? 3 ključna pitanja koja bi si svaki katolik trebao postaviti

1. Brkate li svoje želje s božanskim vodstvom? Pravo razlučivanje zahtijeva da se zapitamo služimo li Bogu ili sebi. Možemo napraviti bogove od vlastite duhovnosti i stvoriti cijeli pseudokatolicizam u kojem živimo. Važno je redovito provjeravati svoje namjere i tražiti duhovno vodstvo kako bismo bili sigurni da su naša djela u skladu s Božjom voljom, a ne samo s našim željama.

2. Je li vaš mir narušen neočekivanim događajima? Život je pun iznenađenja, a neće sva biti ugodna. Uskladiti svoju volju s Božjom znači vjerovati da je svaka okolnost, koliko god teška bila, dopuštena za naše dobro. Kad nisi u miru, nisi s Bogom. Kada odustanemo od svojih strahova i pritužbi, otvaramo se većem Božjem planu i miru koji ga prati.

3. Uključujete li se u mentalnu molitvu? Mentalna molitva je mjesto gdje osobno upoznajemo Krista i čujemo Njegov glas. Sveta Terezija Avilska kaže: “Mentalna molitva nije ništa više od intimnog razgovora s prijateljem.” Bez toga, riskiramo proći kroz pokrete vjere bez istinskog povezivanja s Bogom koji nas voli. U neizvjesnosti naših odluka može se spoznati Božja volja, a uskladiti svoj život s njom konačna je pobjeda!

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er