VJERA I DUHOVNOST

Razmišljanje o vlastitoj smrti Benedikta XVI: Prijateljstvo sa sucem mog života omogućuje mi da s povjerenjem prijeđem mračna vrata smrti

“S obzirom na sudnji čas, postaje mi jasna milost kršćanstva. Biti kršćanin daje mi spoznaju, štoviše, prijateljstvo sa sucem mog života i omogućuje mi da s povjerenjem prijeđem mračna vrata smrti. U tom smislu stalno mi pada na pamet ono što Ivan govori na početku Otkrivenja.”

Portal hkm.hr donosi prijevod posljednjeg odlomka dugog pisma koje je papa emeritus Benedikt XVI. napisao vjernicima 6. veljače 2022. kada je njegovo ime spomenuto u istrazi o zlostavljanjima u nadbiskupiji München i Freiburg.

Tekst je objavljen na stranici Avvenire.it , a u završnim rečenicama poprima proročki prizvuk jer nalikuje pravoj duhovnoj oporuci.  

Ovo je proročki odlomak koji je potpisao papa emeritus, njegovo intenzivno razmišljanje o smrti:

Vezani članci

„Uskoro ću se naći pred posljednjim sucem svog života. Iako kad se osvrnem na svoj dugi život možda imam toliko razloga za strah i strah, ipak sam radosna srca jer čvrsto vjerujem da Gospodin nije samo pravedan sudac, nego ujedno i prijatelj i brat koji je već sam pretrpio moje nedostatke i stoga je, kao sudac, ujedno i moj zagovornik.

S obzirom na sudnji čas, postaje mi jasna milost kršćanstva. Biti kršćanin daje mi spoznaju, štoviše, prijateljstvo sa sucem mog života i omogućuje mi da s povjerenjem prijeđem mračna vrata smrti. U tom smislu stalno mi pada na pamet ono što Ivan govori na početku Otkrivenja. On vidi Sina Čovječjega u svoj njegovoj veličini i pada pred njegove noge kao mrtav. Ali on, stavivši na njega desnu ruku, reče mu: “Ne boj se! Ja sam…” (usp. Otk 1,12-17).

Dragi prijatelji, sve vas blagoslivljam ovim osjećajima.”

Benedikt XVI.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er