PAPA FRANJO

Papa Franjo: “U Ukrajini teku rijeke krvi i suza”

Papa Franjo pozvao je nakon molitve Angelusa u nedjelju, 6. ožujka na prekid sukoba u Ukrajini i solidarnost s izbjeglicama koje bježe od rata.

Poruku pape Franje prenosimo u cijelosti.

„Draga braćo i sestre, u Ukrajini teku rijeke krvi i suza, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA). Ne radi se samo o vojnoj operaciji već o ratu koji sije smrt, razaranje i bijedu, siromaštvo. Broj žrtava sve je veći, kao i broj izbjeglica, osobito majki i djece. U toj mučeničkoj zemlji dramatično raste iz sata u sat potreba za humanitarnom pomoći.

…molim da prestanu ratni napadi, razaranja i počnu pregovori u pravom smislu riječi te da se ponovno poštuje međunarodno pravo.

Upućujem svoj usrdni apel da se stvarno osiguraju humanitarni koridori i da se olakša dostavu pomoći opkoljenim područjima, kako bi se braći i sestrama koji su pod bombama i u strahu dostavilo pomoć prijeko potrebnu za preživljavanje.

Zahvaljujem svima onima koji prihvaćaju izbjeglica, a osobito molim da prestanu ratni napadi, razaranja i počnu pregovori u pravom smislu riječi te da se ponovno poštuje međunarodno pravo.

Želim se zahvaliti također novinarkama i novinarima koji stavljaju na kocku svoj život kako bi nas izvješćivali o događajima. Hvala, braćo i sestre za tu vašu službu! Ta služba nam omogućava da izbliza pratimo tu dramu i omogućava nam da osjetimo okrutnost rata. Hvala, braćo i sestre!“, rekao je Papa te pozvao vjernike da se zajedno s njim pomole za Ukrajinu Majci Božjoj, Kraljici Ukrajine.

Sveta Stolica spremna sve učiniti i staviti se u službu mira.

Nakon izmoljene Zdravomarije Papa je naglasio kako je „Sveta Stolica spremna sve učiniti i staviti se u službu mira“. Rekao je također kako su ovih dana u Ukrajinu otišla dvojica kardinala, Michael Czerny i Konrad Krajewski, kako bi tamo pomagali i kako bi odnijeli humanitarnu pomoć onima kojima je najpotrebnija.

„Prisutnost dvojice kardinala prisutnost je ne samo Pape, nego čitavog kršćanskog puka koji se želi približiti i reći: ‘Rat je ludost! Zaustavite se, molim vas! Gledajte tu okrutnost!’”, istaknuo je Papa.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er