CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Što bi se dogodilo kada bismo više molili, a manje prigovarali?

“Što bi se dogodilo kada bismo više molili, a manje prigovarali?” Papa Franjo upitao je 2. kolovoza na svom službenom profilu na X.

Zatim je pozvao vjernike da od Gospodina mole “milost da znaju moliti jedni za druge”. Sveti je Otac ovu poruku objavio u sklopu Godine molitve 2024., koju je predložio kao pripremu za nadolazeći Jubilej nade 2025. godine, piše CNA.

Papa je 21. siječnja otvorio tekuću Godinu molitve i od tada poziva vjernike da se stave pred Gospodinovu nazočnost u brojnim prilikama, posebice putem #YearofPrayer. Papa Franjo je tijekom svog pontifikata često ponavljao važnost izbjegavanja prigovaranja na druge i “ogovaranja”, koje je nazvao “kugom u ljudskim životima”. Prigodom molitve Anđeo Gospodnji u rujnu prošle godine, požalio se kako je “prvo što se obično stvara oko onih koji griješe jesu tračevi, u kojima svi saznaju za grešku, sa svim detaljima, osim osobe koja je pogođena. To nije u redu i ne sviđa se Bogu”, potvrdio je.

„Ne umaram se ponavljati da je ogovaranje pošast u životima ljudi i zajednica, jer donosi podjele, patnju i sablazan, i nikada ne pomaže (ljudima) da se poboljšaju i rastu“, ponovio je Sveti Otac. Drugom prilikom upozorio je da je ogovaranje “smrtonosni otrov” i nešto “jako loše” što uništava “ljudsko zajedništvo”. “Nikad ne govorite loše jedni o drugima. Ako imate problem sa sestrom ili bratom, idite i recite im to licem u lice. A ako to ne možete učiniti, progutajte to, ali nemojte ići uokolo i širiti nemire koji štete i razaraju“, savjetovao je Sveti Otac.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er