CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: “Neka nijedna kršćanska Crkva ne bude izravno ili neizravno ukinuta”

Papa Franjo je u nedjelju, 25. kolovoza, u pozdravima nakon Angelusa izrazio zabrinutost zbog odluke Kijiva da zabrani Pravoslavnu Crkvu povezanu s Moskovskim patrijarhatom te uputio apel: “Neka nijedna kršćanska Crkva ne bude izravno ili neizravno ukinuta”

Veliku je zabrinutost izrazio papa Franjo danas, 25. kolovoza, osvrćući se nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja na odluku ukrajinskoga Parlamenta o zabrani Pravoslavne Crkve povezane s Moskovskim patrijarhatom, javlja Vatican News.

I dalje sa žalošću pratim borbe u Ukrajini i Ruskoj Federaciji, i razmišljajući o nedavno usvojenim zakonskim odredbama u Ukrajini, bojim se za slobodu onih koji mole, jer tko istinski moli uvijek moli za sve. Ne čini se zlo zato što se moli. Ako netko počini zlo svom narodu, bit će kriv za to, ali nije mogao počiniti zlo zato što je molio. Neka stoga oni koji žele moliti, mole u Crkvi koju smatraju svojom. Molim vas, neka ne bude izravno ili neizravno ukinuta nijedna kršćanska Crkvu: Crkve se ne diraju.

Prijedlog zakona koji je 20. kolovoza u Kijivu usvojen velikom većinom glasova, a koji dotičnim župama daje rok od devet mjeseci da prekinu veze s Ruskom pravoslavnom Crkvom, izazvao je trenutnu reakciju Moskovskoga patrijarhata koji je komentirao govoreći o očitom kršenju međunarodno priznatih ljudskih prava na području vjerske slobode.

Sveti je Otac nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja potaknuo također na molitvu za prestanak ratova u Palestini, Izraelu, Mjanmaru i u svakoj drugoj regiji, jer – kako je rekao – narodi traže mir.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er