MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Ovo je najjednostavnija molitva Duhu Svetom od tri riječi

Zazovite pomoć Duha Svetoga najjednostavnijom i najizravnijom molitvom koju nam Crkva nudi. Molitva Duhu Svetom trebala bi biti središnji stup molitvenog života svakog kršćanina, iako ponekad o tome možda niti ne razmišljamo.

Molitva Duhu Svetome ne mora biti komplicirana i mnogo je jednostavnija nego što možemo zamisliti. Katekizam Katoličke Crkve objašnjava najjednostavniju molitvu Duhu Svetome: Tradicionalni oblik molbe Duhu Svetome je zazivanje Oca po Kristu našem Gospodinu da nam da Duha Tješitelja. Isus inzistira na tome da se ova molba uputi u njegovo ime upravo u trenutku kada obećava dar Duha Istine. Ali najjednostavnija i najizravnija molitva također je tradicionalna, “Dođi, Duše Sveti”, a svaka ju je liturgijska tradicija razvila u antifonama i pjesmama. KKC 2671

Kad god molimo “Dođi, Duše Sveti”, pozivamo Duha Svetoga u svoj život. Katekizam također proširuje ovu molitvu ističući dvije njezine liturgijske varijacije: Dođi, Duše Sveti, ispuni srca svojih vjernika i zapali u njima oganj svoje ljubavi. Kralju nebeski, Duše Tješitelju, Duše Istine, posvuda prisutan i sve ispunjavaš, riznico svakoga dobra i izvore svega života, nastani se u nama, očisti nas i spasi, Ti koji si Predobri. Ako nam ikada zatrebaju mudrost i milost Duha Svetoga, sve što trebamo učiniti je moliti: “Dođi, Duše Sveti.”

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er