VJERA I DUHOVNOST

Ovo je molitva koju je Isus dao kao molitvu zadovoljštine za uvrede počinjene protiv Njegova Presvetog Imena

Molitva je navodno objavljena sestri Mariji od Svetog Petra 1840-ih, kao molitva zadovoljštine za uvrede počinjene protiv Božjeg presvetog Imena. U mnoge katoličke pobožne knjige uključena je molitva zvana Zlatna strijela. To je molitva koja se prvi put pojavila u 19. stoljeću kroz spise s. Marije.

S. Marija od sv. Petra bila je redovnica karmelićanka s diskalima koja je živjela u Toursu u Francuskoj sredinom 19. stoljeća. Imala je pobožnost i prema Presvetom Imenu Isusovu i prema Svetom Licu Isusovu. Njezini su spisi bili popularni u to vrijeme i vjerojatno je na svetu Tereziju iz Lisieuxa utjecala ova sestra francuska karmelićanka, piše Aleteia.

Tijekom molitve s. Marija je navodno primila privatno otkrivenje od samog Isusa: Čula sam ove riječi: “Moje Ime se posvuda huli; čak i djeca bogohule.” Tada mi je dao vidjeti kako je ovaj užasni grijeh teško ranio Njegovo Božansko Srce, više od svih ostalih. Natjerao me da razmislim kako je bogohuljenje poput otrovne strijele, koja neprestano ranjava Njegovo Božansko Srce; tada mi je dao razumjeti da mi je želio dati “zlatnu strijelu”, da Ga ranim s užitkom ili da izliječim rane zlobe koje Mu grešnici nanose.

Ovo je molitva koju je Isus uputio s. Mariji od sv. Petra:

Neka je Presveto, Presveto, Preslatko, Najneshvatljivije i neizrecivo Ime Božje uvijek hvaljeno, blagoslovljeno, ljubljeno, obožavano i slavljeno, na Nebu, na zemlji i pod zemljom, od svih stvorenja Božjih i od Presveto Srce Gospodina našega Isusa Krista u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Amen.

Zatim je opisala sljedeće iskustvo nakon što je primila ovu molitvu: Nakon što mi je naš Gospodin dao ovu strijelu, rekao mi je: “Pazi na ovu milost, jer ću od tebe tražiti račun za nju.” U tom trenutku učinilo mi se da vidim milosti kako dolaze iz Presvetog Srca Isusova, koje je bilo ranjeno ovom strijelom, kako bi obratila grešnike. Molitva je način da date hvalu Bogu i “ranite” ga svojom ljubavlju.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er