VJERA I DUHOVNOST

Ovo je iskra koja priprema svijet za Isusov konačni dolazak

Sveti Ivan Pavao II. vjerovao je da je pobožnost Božjeg milosrđa “iskra” koja će pripremiti svijet za konačni dolazak Isusa Krista.

Crkva je željno iščekivala Isusov konačni dolazak otkad je uzašao na nebo prije gotovo 2000 godina. Svaka sljedeća generacija kršćana vjerovala je da će Isus ponovno doći tijekom njihova života. Nijedan čovjek uistinu ne zna kada će Isus ponovno doći, jer je rekao svojim apostolima da nitko, čak ni anđeli, ne zna kada će se to dogoditi: Ali o tom danu i času nitko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, doli samo Otac. Matej 24:36

Međutim, ponekad se čini da privatna otkrivenja daju naznake kada će Isus ponovno doći, iako nitko nije otišao tako daleko da predvidi dan ili sat. Pobožnost Božjeg milosrđa jedan je od primjera, budući da Dnevnik svete Faustine sadrži Isusove riječi koje kao da upućuju na posljednja vremena. Sveti Ivan Pavao II. citira iz njezina Dnevnika u propovijedi koju je održao 2002. godine prilikom posjeta Svetištu Božanskog milosrđa u Poljskoj: Danas, dakle, u ovom Sjaju, želim svečano povjeriti svijet Božanskom milosrđu. Činim to s gorućom željom da se poruka Božje milosrdne ljubavi, koju ovdje naviješta preko svete Faustine, obznani svim narodima na zemlji i ispuni njihova srca nadom. Neka ova poruka s ovog mjesta zrači našom voljenom domovinom i cijelim svijetom. Neka se ispuni obvezujuće obećanje Gospodina Isusa: odavde mora krenuti “iskra koja će pripraviti svijet za njegov konačni dolazak” (usp. Dnevnik, 1732).

Sveti Ivan Pavao II. citira sljedeći odlomak iz njezina Dnevnika, koji govori o “iskri” koja dolazi iz Poljske: Ja nosim posebnu ljubav prema Poljskoj, i ako ona bude poslušna Mojoj volji, Ja ću je uzvisiti u moći i svetosti. Iz nje će izaći iskra koja će pripremiti svijet za Moj konačni dolazak Dnevnik, 1732

Vezani članci

Sveti Ivan Pavao II. smatrao je da je upravo pobožnost Božjeg milosrđa iskra koja dolazi iz Poljske. On nastavlja ovo razmišljanje u svojoj homiliji i nada se da će vidjeti kako se zabluda širi svijetom: Ovu iskru treba zapaliti Božja milost. Ovaj oganj milosrđa treba prenijeti svijetu. U Božjem milosrđu svijet će pronaći mir, a čovječanstvo sreću! Ovu zadaću povjeravam vama, draga braćo i sestre, Crkvi u Krakovu i Poljskoj i svim zavjetovanicima Božanskog milosrđa koji će ovamo doći iz Poljske i iz cijeloga svijeta. Budite svjedoci milosrđa!

Važno je napomenuti da je sve ovo osobna refleksija i ništa nema težinu božanske objave. Samo će vrijeme pokazati je li pobožnost Božjeg milosrđa iskra koju svijet treba.

aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er