BiHČITLUKMEĐUGORJEVIJESTI

Otvaraju se frizerski i kozmetički saloni, cvjećarnice. Pogledajte pod kojim uvjetima!

Stožer civilne zaštite HNŽ-a priopćio je kako su donešene izmijene i dopune za tri ranije zapovijedi.

Stavljena je van snage zabrana rada malih obrta/zanatskih radnji , te nova zapovijed stupa na snagu 4. svibnja.

Stavlja se izvan snage ranija zapovijed koja se odnosi na zabranu rada malih obrta/zanatskih radnji (cvjećarnice, urari, postolari, frizerski saloni, kozmetički saloni…), uz obvezno poštivanje preporučenih epidemioloških zaštitnih mjera (socijalna distanca, maske, rukavice, osnovna higijena), s tim da frizerski i kozmetički saloni kao i srodne im djelatnosti moraju poštivati i posebne epidemiološke mjere, poput uporabe vizira, jednokratnih pregača i ručnika i sl.

Broj osoba koje se mogu okupiti sada je promijenjena na deset osoba na jednom mjestu uz obvezno poštivanje epidemioloških mjera (socijalna distanca, maske, rukavice). Ova zapovijed stupa na snagu 4. svibnja 2020. godine.

Stariji od 65 uz već dopuštena razdoblja kretanja tijekom tjedna mogu kretati i nedjeljom u vremenu od 08 do 13 sati, a mlađi od 18 godina nedjeljom u vremenu od 14 do 20 sati.

Podsjetimo kako su dopuštena razdoblja u kojima stariji mogu boraviti vani su ponedjeljak, srijeda i petak od 9 do 13 sati, dok mlađi od 18 godina mogu provoditi vrijeme vani utorkom, četvrtkom i subotom u razdoblju od 14 do 20 sati.

Izvor : hercegovina.info

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er