BIJAKOVIĆICRKVAMEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Novinar razotkrio informacijsku bombu koju su svi mediji prešutjeli: Kardinal je htio skriti dokument o Međugorju ali Papa je učinio ovo!

Svi se sjećamo kad su mediji prenijeli informaciju o papinoj izjavi da nije Majka Božja službenica u pošti, međutim prikrili su ključnu izjavu, evo koju

U emisiji Agape radiopostaje Mir Međugorje gostovao je novinar i autor knjige o prvih sedam dana ukazanja u Međugorju, Darko Pavičić koji je razotkrio puno toga, pa i zavrzlamu oko Međugorja koje je kako sam kaže spasio papa Franjo i to od onih koji su ga htjeli eliminirati.

Zanimljivo je, Papa je o tome sam svjedočio i to baš onda kad su mediji neprijatelji Međugorja prenosili samo dio čuvene izjave o Majci Božjoj, službenici poštanskog ureda, a koju su prenijeli selektivno prešutivši informacijsku bombu koja je došla na kraju tog govora pape u avionu.

‘Svi ćemo se sjetiti onog papinog leta u avionu kad je rekao da on Majku božju ne zamišlja kao službenicu poštanskog ureda. To su prenijeli svi mediji. Međutim ja sam išao u potragu za integralnim tekstom tog njegovog govora i našao sam ovu frapantnu stvar koju mediji nisu prenijeli, a to je bio zaključak onoga što Papa rekao. Papa je tada otkrio što se dogodilo s nalazom posebnog međunarodnog povjerenstva koje je osnovao Benedikt XVI o Međugorju. Zvalo se istražno povjerenstvo i moralo je istražiti je li u u Međugorju laž ili istina. Papa je tada u avionu rekao: ‘Komisija kardinala Ruinija je napravila vrlo, vrlo dobar posao u  njoj su odlični kardinali.’ I tad je rekao nešto što mi je bilo tada nevjerojatno:  Ja nalaz te komisije nisam htio dati na dražbu. Oprostite mi na ovom izrazu, kaže Papa, toliko je bio vrijedan taj nalaz. I tražio sam od perfekta Kongregacije za nauk vjere koji je bio tada Gerhard Muller da mi ga donese u noći sa subote na nedjelju,’ prepričava Pavičić i dodaje:

‘Ja čitam kako Papa traži da mu se donese nešto u noći sa subote na nedjelju, kakav to mora biti dokument? Papa ga dakle povlači sebi i nakon nekoliko dana izlazi informacija, neslužbeni nalaz te komisije u kojem piše da će prvih sedam dana biti odobreno dok će se ostalo istraživati.’ – prepričava Pavičić i objašnjava što se dogodilo.

Kardinal Muller imao je u rukama nalaz te komisije. S obzirom na to da je on bio izuzetno pozitivan za Međugorje on ga je odlučio relativizirati tako da ga pošalje na razmatranje u svoj prošireni sastav koji se zove Feria Quarta, pa bi oni osobno slali svoja izvješća koja bi bila suprotna izvješću komisije čime bi nepovratno zapečatili Međugorje, što su, kaže Pavičić, pokušavali tamo 2014, i 2015. godine kad su u potpunosti zatvorili Međugorje, zabranili službena hodočašća i vidioce a htjeli su ugasiti i informativne medije iz Međugorja’.

Drugim riječima kardinal Muller je želio srušiti izvješće Ruinijeve komisije i zauvijek zatvoriti priču o Međugorju, a papa Franjo je to podmetanje obustavio i nadalje Međugorje otvorio vjernicima i svećenicima svijeta, poslao svog namjesnika u Međugorje, a ove je godine čak osobno poslao pismo mladima na festivalu mladih u Međugorju čime je poslao jasnu poruku svijetu o Međugorju iza kojeg stoji on sam.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er