VJERA I DUHOVNOST

Ne znate za što moliti? Papa Franjo ima prijedlog

Jedina stvar koja nam najviše treba može biti nešto što rijetko ili nikada ne tražimo. “Ako ne znaš što bi tražio u molitvi, traži Duha Svetoga!”

To je bila preporuka pape Franje na kraju opće audijencije 16. listopada. Sveti Otac je usred niza kateheza na temu Duha Svetoga, s temama koje su uključivale slobodu darovanu od Duha i moleći se s Njim kroz Psalme.

U pozdravu različitim jezičnim skupinama Papa je istaknuo kako se djelovanje Duha Svetoga najjasnije vidi u svecima. Ovog će vikenda Sveti Otac proglasiti svetima 14 blaženika.

“Četrnaest novih svetaca. Pozivam vas da upoznate te nove svece i tražite njihov zagovor. Oni su jasno svjedočanstvo djelovanja Duha Svetoga u životu Crkve.” Papa je sažeo život u zajedništvu s Duhom Svetim koristeći tri jednostavne riječi kako bi opisao kako nam On pomaže. “Vjerovati u Duha Svetoga znači oslanjati se na Onoga koji je uvijek prisutan među nama, koji nas tješi, podupire i prati na našem putu vjere.”

Katekizam Katoličke Crkve (263 i 264)

263 Poslanje Duha Svetoga, poslanog od Oca u ime Sina (Iv 14,26) i od Sina “od Oca” (Iv 15,26), otkriva da je s njima Duh jedno i isti Bog. „S Ocem i Sinom štuje se i slavi“ (Nicejsko vjerovanje). 264 “Duh Sveti proizlazi od Oca kao prvonačela i, vječnim darom toga Sinu, iz zajedništva Oca i Sina” (Sv. Augustin, De Trin. 15, 26, 47: PL 42, 1095).

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er